Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvos “Intervija ar Madonnu”

Easyget.lv, 05.03.2014. 09:57

Sestdien, 8. martā, pirmizrādi piedzīvos latviešu un igauņu mākslinieku kopprojekts - izrāde “Intervija ar Madonnu”.
Šonedēļ pirmizrādi piedzīvos “Intervija ar Madonnu”

Galerijas:

Izrādes radošā komanda - horeogrāfe Kristīne Vismane, mūziķis Jēkabs Nīmanis un māksliniece Epp Kubu - caur interviju, attēlu, kustības, teksta, mūzikas, simbolu un diskusiju palīdzību mēģina atklāt pēc iespējas plašāku skatpunktu un izprast iemeslus, kādēļ sievietes audzina bērnus vienas un kādas ir šīs rīcības sekas.

“Izrādes mērķis nav moralizēt vai sniegt atbildes, bet gan uzdot jautājumus un pievērst uzmanību konkrētajai tēmai. Tā ir kā poēzija, domu plūdums, kas raisās prātā, miesā un sirdī. Un tajā pašā laikā tā ir multimediāla performance ar dzīvās mūzikas, dejas, teksta un video klātesamību, kas sniedz arī estētisku baudījumu. Tā ir adresēta gan sievietēm, gan vīriešiem, gan jauniešiem,” stāsta horeogrāfe.

IESKATS IZRĀDES AIZKULISĒS | A SNEEK PEEK BEHIND THE CURTAINS from PIGEON-BRIDGE on Vimeo.

Izrādes “Intervija ar Madonnu” pirmā publiskā prezentācija notika janvārī Ņujorkā rezidences programmas “Movement Research” ietvaros. Rīgā izrāde tiks izrādīta vēl 9.martā, 11. maijā (Mātes dienā) un 15. maijā (Starptautiskajā Ģimenes dienā). Norises vieta – Koka Rīga, Krāsotāju iela 12.

Plašāka informācija: www.interviewwithmadonna.jux.com

Foto: Izrāde “Intervija ar Madonnu”. Foto © Pēteris Brīniņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV