Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noskaidrotas labākās Viljama Šekspīra citātu interpretācijas video

Easyget.lv, 05.03.2014. 12:04

Noskaidroti uzvarētāji video konkursā par Viljama Šekspīra citātu interpretācijām, sācies internetbalsojums par skatītāju simpātiju balvām
Noskaidrotas labākās Viljama Šekspīra citātu interpretācijas video

„Jauniešu video interpretācijas par Šekspīra citātiem pārsteidza ar izdomu un azartu Šekspīra darbu izpētē. Šie mazie stāsti ir kā savdabīgs ceļojums laikā – pirms vairāk nekā 400 gadiem rakstītais vārds un Šekspīra laikam aktuālais nokļūst pie mūsdienu jaunieša, kurš tajā meklē un akcentē sev tuvo un svarīgo. Tāpat tas ir ceļojums starp dažādām Eiropas kultūrām un valodām, izceļot mūsu kopīgās vērtības,” komentē Britu padomes Programmu direktore Ilze Saleniece.

Pirmo vietu angļu valodas grupā ieguvuši Rīgas 6. vidusskolas skolēni, 2. - Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, savukārt trešo vietu izcīnījuši Rīgas Ostvalda vidusskolas jaunieši. Latviešu valodas grupā pirmo vietu iegūst Brocēnu vidusskola, otro - Limbažu novada ģimnāzija, toties trešā vietā ir Bauskas 2. vidusskolas skolēni.

No 5. marta līdz 15. martam plkst. 23.59, norisināsies internetbalsojums, lai noskaidrotu skatītāju simpātijas. Ikvienam ir iespēja nobalsot par savu mīļāko video, nospiežot „Like/Patīk” Britu padomes Latvijā „Youtube” kanālā, kur pieejami 11 labākie konkursā iesniegtie darbi. Balsošana norisinās: http://ej.uz/Sekspiram450_video.

„Ir lieliski redzēt, ka Šekspīra literatūra ir tik saistoša arī jaunākajām paaudzēm Latvijā, ko pierāda lielā skolēnu atsaucība, piedaloties šajā konkursā. Tomēr vēl svarīgāk ir tas, ka skolēniem bija iespēja patiesi iesaistīties radošajā procesā un dalīties ar savām idejām un Šekspīra citātu interpretācijām. Šādas iniciatīvas dod ieguldījumu kā kultūras, tā izglītības popularizēšanā un veicināšanā jauniešiem interesantā, jautrā un saistošā veidā,’’ komentē Olivers Bramvells, Norvik Bankas valdes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Viljama Šekspīra jubilejas gada programmas „Šekspīram 450” pirmais pasākums bija konkurss ar mērķi rosināt jauniešos interesi par V. Šekspīra literāro darbību un aicināt viņus radoši interpretēt viņa darbos paustās atziņas. Konkursa ietvaros 10.-12.klašu skolēni tika aicināti izvēlēties vienu no piedāvātajiem V.Šekspīra darbu citātiem un veidot 3 minūšu garu video latviešu vai angļu valodā. Konkursā kopumā tika iesniegti gandrīz 50 darbi.

Konkursu īsteno Britu padome Latvijā sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un žurnālu „Veto Magazine”, kā arī ar Norvik Bankas un Dailes teātra atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV