Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Elizabetes Melbārzdes „Spēle ar zelta lodi” skatāmas ES mājā

Easyget.lv, 05.03.2014. 12:43

Eiropas Savienības mājā līdz 22. martam skatāma mākslinieces Elizabetes Melbārzdes gleznu izstāde „Spēle ar zelta lodi”.
Elizabetes Melbārzdes „Spēle ar zelta lodi” skatāmas ES mājā

Izstādē eksponētas 18 gleznas. Kā vēsta māksliniece, „izstādē īpaša uzmanība ir pievērsta kompozīcijai ̶ tieši kustībai un aplim. Saule ir apaļa, pilnmēness arī. Balerīnu tutū svārki arī ir aplis vai elipse. Acs zīlīte, ar ko mēs skatāmies uz pasauli ir apaļa. Balerīnas tēls ļauj veidot bezgalīgi dažādas kompozīcijas, izmantojot stilizāciju un kustības, kas robežojas ar lidojumu. Balerīnas patiesībā ir gandrīz eņģeļi, tikai spārnu vietā viņām ir tutū. Balerīnas arī simbolizē sievietes dvēseli trauslu un graciozu. Tas ir prieks, skumjas, mīlestība, sapņi, kas ir transformēti balerīnu tēlos.”

Elizabete Melbārzde ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistratūru 2001. gadā. Izstādēs piedalās kopš 1995. gada. Viņas izstādes notikušas arī ārzemēs; Briselē, Francijā, Dānijā, Anglijā un Amerikā. Mākslinieces darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Anglijā, Francijā, Vācijā, Krievijā, ASV, Islandē, Kanādā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Spānijā un Itālijā.

Izstāde Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulv. 28, skatāma līdz 22. martam. Darba laiks: darba dienās no plkst. 10.00 – 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 – 14.00. Ieeja bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV