Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ceļojums pa grandiozās Amazones krastu dokumentālo filmu ciklā LTV7

Easyget.lv, 05.03.2014. 12:51

LTV7 demonstrēs godalgoto dokumentālo filmu ciklu “Amazone ar Brūsu Periju”, kas ieguvis Britu Kinoakadēmijas (BAFTA) balvu kā labākais dokumentālais seriāls un nominēts balvai par labāko operatora darbu dokumentālajā kino.
Ceļojums pa grandiozās Amazones krastu dokumentālo filmu ciklā LTV7

Filmu cikla “Amazone ar Brūsu Periju” sērijās pētnieks un dokumentālists Brūss Perijs dodas gar pasaulē varenāko upi, sākot no tās iztekas līdz pat okeānam, no Andu kalniem Peru līdz pat milzīgajai upes ietekai Atlantijas okeānā Brazīlijā. Tur mīt vairāk dzīvnieku sugu nekā jebkur citur uz zemes. Tūkstošiem kilometru garajā ceļojumā pa lielākajiem neskartajiem tropu mežiem pasaulē raidījuma vadītājs iepazīst gan neatkārtojamo Amazones dabu, gan cilvēkus, kas dzīvo grandiozās upes tuvumā.

Ceļojums sākas pie Amazones iztekas - kūstošu ledāju strauta Nevado Andu kalnos. Tas atrodas Peru dienvidos, apmēram tūkstoš kilometru attālumā no galvaspilsētas Limas. Sekojot upei, Brūss Perijs nokļūst bīstamajās ielejās, kur noris cīņa starp kokas audzētājiem un kokaīna apkarotājiem, un apciemos ašaninku cilti.

Programmas atraktīvais vadītājs Brūss Perijs visplašāk pazīstams ar šovu „Ciltis”, kur uz laiku kļūst par ģimenes locekli nomaļās ciltīs Etiopijā, Venecuēlā, Gabonā, Himalajos un citur.

Pirmā sērija LTV7 ēterā – pirmdien, 10. martā, pulksten 20.15, bet turpmākie ceļojumi – svētdienu vakaros.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV