Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pulcēs pasaules dejas zvaigznes

Easyget.lv, 06.03.2014. 13:43

19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāla notiks no 7. aprīļa līdz 18. maijam, aicinot uz koncertiem Rīgā un reģionos.
Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pulcēs pasaules dejas zvaigznes

Šogad Baleta festvāla atklāšana, kā ierasts, norisināsies Rīgas dzelzceļa stacijā ar koncertuzvedumu “Dvēseles stīgas” ar Raimonda Paula komponēto instrumentālo mūziku. Rīgā un reģionos viesosies viesi no Spānijas – flamenko deju kompānija “„Jesus Carmona &Cia” ar izrādi “Melnais un baltais”, Polijas Dejas teātris ar izrādi “Czterdziešci”. Izrādi ir iestudējis pasaules mēroga horeogrāfs Jo Stomgrens no Norvēģijas, Laikmetīgās dejas kompānija „Opinion Public” no Beļģijas ar izrādi “Bob`art” un, iespējams, ka festivāla noslēgumā redzēsim Dānijas Deju teātra pasaules pirmizrādi - “Melnais dimants” Tima Ruštona hereogrāfijā.

Galā koncerts skatītāju pārsteigs ar zvaigžņu spozmi. Tajā piedalīsies Krievijas Lielā teātra zvaigzne Artjoms Avčarenko un Anna Tihomirova, Ungārijas nacionālā baleta prīma Enikē Somorjai (Eniko Somorjai) un Ivans Popovs. Vanemuines teātri (Igaunija) festivālā pārstāvēs Raminta Rudžonite, Brendons Aleksandrs, Kolins Megs, Berlīnes Valsts Operu - Elisa Karriljo Kavrera (Elisa Carrillo Cabrera) un Mihails Kaņiskins (Mikhail Kaniskin), Franciju - deju kompānija “Company Sebastien RAMIREZ” - Sebastjens Ramiress (Sebastien Ramirez) un Hondži Vanga (Honji Wang), skatītājus priecēs arī Latvijas un Lietuvas baleta dejotāji.

Festivāla organizatore Lita Beiris ir gandarīta, ka arī šogad izdevies Latvijā pulcēt pasaules dejas zvaigznes.

Plašāka informācija par dalībniekiem un festivāla programmu www.ballet-festival.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV