Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Pasaules labākās īsmetrāžas filmas atkal Rīgā

Easyget.lv, 06.03.2014. 15:56

Īsmetrāžas kino festivāls Future Shorts jau šovakar galerijā Cita Puse
Pasaules labākās īsmetrāžas filmas atkal Rīgā

6. martā galerijā Cita Puse (11. novembra krastmalā 35) notiks īsmetrāžas kino festivāls  Future Shorts, piedāvājot divas 1,5 stundas garas pasaules īsfilmu programmas.

“Mēs atgriežamies alternatīvā kino uzņemšanas laukumos un steidzam paziņot, ka šajā reizē dažādas dalībvalstis, to skaitā Francija, Polija, Serbija, Somija un Afganistāna būs pārstāvētas ar sešām filmām,” vēsta kino festivāla rīkotāji.

Future Shorts Film Festival 2014 programma:

  • That I`M Falling?, režisors Eduardo Williams, Francija / 2013/ 15 min./ Drāma
  • Out Of Reach, režisors Jakub Stozek, Polija/ 2011/ 30 min./ Dokumentālistika
  • Blind Of Spot, režisori Johanna Bessière, Nicolas Chauvelot, Olivier Clert, Cécile Dubois-Herry, Yvon Jardel, Simon Rouby, Francija / 2007/ 03:13 min./ Animācija /Komēdija
  • Rabbitland, režisori Ana Nedeljkovic, Nikola Majdak, Serbija/ 2012/ 7 min./ Animācija
  • The Date, režisors Jenni Toivoniemi, Somija/ 2012/ 7 min./ Komēdija
  • Buzkashi Boys, režisors Sam French, Afganistāna/ 2011/ 27 min./ Drāma

21. gadsimtā īsmetrāžas kino kļuvis par plaši pieprasītu žanru, kas, gluži tāpat kā literārā novele, aizrauj skatītājus ar savu metaforiskumu un izteiksmes lakonismu. Future Shorts rīkotāji mums jau atlasījuši pasaules lielāko starptautisko kinofestivālu labākās īsmetrāžas filmas.

Pasākums prezentē sevi kā tradicionālo kinofestivālu modeļa alternatīvu. Future Shorts mērķis ir dzīvas, skatītājus vienojošas atmosfēras radīšana. „Tas, ka jauno talantu filmu demonstrēšanai mēs izvēlamies alternatīvas platības ar ierobežotu vietu skaitu, nepavisam nav nejaušība, jo atmosfēra taču ir tikpat svarīga kā pati filmu skatīšanās, pat vēl vairāk, tā ir festivāla neatņemama sastāvdaļa. Tas, kur un ar ko jūs skatāties kino, ir tikpat svarīgi kā tas, ko jūs skatāties,” stāsta kinofestivāla rīkotāja Latvijā Olga Meļņikova.

*Festivāla programma tiek demonstrēta oriģinālvalodā.

Biļetes – Biļešu servisā.

*Future Shorts ir pasaulē lielākais īsmetrāžas mākslas festivāls, vadošais īsmetrāžas kino un animācijas distributors (izplatītājs) TV un mobilajos tīklos, kā arī īsmetrāžas darbu DVD zīmols (leibls). Rīgā festivāls sevi pieteicis kā ikgadējs sezonas kino pasākums, un mūsu pilsēta ieņem goda vietu Future Shorts pasaules demonstrāciju kartē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV