Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ar Masku tradīciju festivālu Salacgrīvā noslēdzas projekts Culture Arts

Easyget.lv, 07.03.2014. 09:03

Februārī Salacgrīvā ar projekta noslēguma semināru un Masku festivālu finālam pietuvojās Limbažu, Salacgrīvas un Volkhovas (Krievija) pašvaldību īstenotais sadarbības projekts „Sadarbība teātra un mūzikas mākslu attīstībā”.

Šogad Salacgrīvas novadu jau piekto reizi ieskandināja masku festivāls, daudzinot seno latviešu pavasara gaidīšanas svētkus - Meteņus. Masku grupas kopā ar vietējiem gāja rotaļās, dziedāja, dejoja un veica dažādus pavasara gaidīšanas rituālus Salacgrīvā, Svētciemā un Ainažos. Ikviens interesents varēja iesaistīties masku darināšanas meistarklasē.

Festivālu šogad kuplināja maskotāji no dažādiem Latvijas novadiem, Hedemestes Igaunijā, kā arī projekta partneri no Volhovas Krievijā. Volhovieši bija sarūpējuši īpašu priekšnesumu par „Masļeņicas” tēmu.

Volhovieši – grupa „Jezztone” un teātris „Sveča” ar džeza mūzikas koncertu un klaunādes priekšnesumu Salacgrīvā uzstājās arī iepriekšējā vakarā - projekta noslēguma seminārā kultūras namā. Seminārā projekta dalībnieki atskatījās uz divos gados paveikto un izvērtēja ieguvumus.

Projekta ietvaros noorganizēti vairāki starptautiski teātra un mūzikas festivāli – akordeona un diksilenda mūzikas, kā arī teātra festivāls „Spēlesprieks” Limbažu novadā, Latvijas kultūras dienu festivāli Volkhovā un Masku festivāls Salacgrīvā. To ietvaros gan latviešu kolektīviem tika dota iespēja ciemoties Volhovā, gan volhoviešiem pie mums.

Kolektīvi iestudējuši un savās pašvaldībās izrādījuši vairākas teātra izrādes, noorganizēti mūzikas skolu un orķestru koncerti.

Teātra un mūzikas kolektīvu dalībnieki savas zināšanas un prasmes uzlabojuši lekcijās, mūzikas meistarklasēs un teātra radošajās darbnīcās. Papildināts to tehniskais nodrošinājums - iegādāti mūzikas instrumenti, teātra podesti, krēsli, dekorācijas, uzšūti tērpi, kas lieti noderēja projekta īstenošanas laikā, kā arī būs noderīgi turpmākajā radošajā darbībā. Krievijas partneri veikuši mēģinājuma telpu remontu Volhovas pilsētas kultūras namā.

Projekta aktivitāšu rezultātā izveidota sadraudzība starp16 partneru kultūras kolektīviem, aktivitātēs iesaistījušies ap 200 kolektīvu dalībnieki. Limbažu un Volhovas pašvaldības noslēgušas sadraudzības līgumu, ar kuru apņemas turpināt uzsākto sadarbību arī citās – sociālajā, izglītības, sporta un uzņēmējdarbības jomās.

Projekta kopējās izmaksas ir ap EUR 301267, no kurām 90% jeb EUR 271140,53 līdzfinansē Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV