Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Foto: Pirmizrādi piedzīvo Ilonas Brūveres "Tapieris"

Easyget.lv, 07.03.2014. 09:28

6. martā kinoteātrī Splendid Palace ar tango mūzikas koncertu pirmizrādi piedzīvoja Ilonas Brūveres dokumentālā spēle "Tapieris" par tango karali Oskaru Stroku.
Foto: Pirmizrādi piedzīvo Ilonas Brūveres "Tapieris"

Galerijas:

No 17. marta filma "Tapieris" tiks iekļauta kinoteātra Splendid Palace regulārajā repertuārā.

"Tapieris" ir stāsts par mūziķi, kas cīnās par savu mūziku laikā, kad pasauli pāršalc lielā depresija - pirmā ekonomiskā krīze. "Tapieris" ir laikmetīga varoņa prototips - viņa mūžīgie parādi un neveiksmīgā uzņēmējdarbība ar nemitīgiem centieniem atrisināt finansiālās problēmas, sasaucas ar mūsdienu realitāti. Stroks iemanto skatītāju un filmas veidotāju simpātijas ar savu sapni par mūziku, neskaitāmajiem romāniem un visām ar to saistītajām nepatikšanām,” stāsta filmas scenārija autore un režisore Ilona Brūvere.

Filma seko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm netieši balstoties uz Latvijas Valsts arhīva dokumentiem. Komponista radošās biogrāfijas kontā ir vairāk nekā 300 skaņdarbu, tomēr komponistu savienībā Stroku uzņem 30 gadus pēc viņa nāves.

Galvenajās lomās: Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa un Andris Bulis.

Pirmizrādi atklāja instrumentālais ansamblis Ošers, solisti Marija Bērziņa, Goran Gora un Laimis Rācenājs.

Foto: Ilonas Brūveres dokumentālās spēles "Tapieris" pirmizrāde. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV