Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Mēmā kino klasika: Čarlijs Čaplins un Deivids Vorks Grifits

Easyget.lv, 10.03.2014. 13:26

Ceturtdien, 13.martā, plkst. 18.30 Rīgas Kultūras centra Iļģuciems Amatu nama kamerzālē interesenti aicināti uz Kino kluba otro lekciju par Mēmā kino spožāko pārstāvi – Čarliju Čaplinu.

Apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmu „Lielās pilsētas gaismas” (1931). Tās varoņi – akla meitene, piedzēries miljonārs un klaidonis Čarlijs, kura mīlestības spēks spēj atdot meitenei redzi. Kino vēsturnieki šo darbu atzīst par visu laiku izcilāko melodrāmu.

Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Nākamā Kino kluba lekcija notiks 27. martā plkst. 18.30, un tajā būs iespēja iepazīties ar vēl vienu mēmā kino klasiķi – Deividu Vorku Grifitu /David Llewelyn Wark Griffith/ (1875-1948).

Tiek uzskatīts, ka Deivids Vorks Grifits ir cilvēks, kurš vairāk kā jebkurš cits ietekmējis kino mākslas attīstību. Viņš licis pamatus montāžas paņēmieniem, stāsta intrigas uzturēšanai, kā arī iedibinājis žanru kino pamatprincipus. Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Grifita filmu „Lauztie ziedi” (1919), kas ir smeldzīgs, nedaudz skarbs stāsts par mīlestības traģismu.

Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV