Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LNB skatlogos atklās konkursa „Zelta ābele 2013” grāmatu izstādi

Easyget.lv, 10.03.2014. 18:11

11. martā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) skatlogos Elizabetes ielā pirms bibliotēkas pārcelšanās uz jaunajām telpām pēdējo reizi tiks atklāta grāmatu mākslas konkursam „Zelta ābele 2013” nominēto grāmatu izstāde.
LNB skatlogos atklās konkursa „Zelta ābele 2013” grāmatu izstādi

Lai atvadītos no tradicionālās un kolorītās izstāžu vietas, izdevniecību pārstāvji plkst. 16:00 pulcēsies skatlogā pie jaunās ekspozīcijas un piedalīsies simboliskā fotosesijā. 

Ekspozīcijā ir iekļautas 44 konkursam izvirzītās grāmatas, ko pārstāv 31 izdevējs. Kopumā pasākumam tika pieteikti 109 dažādi izdevumi no 46 izdevējiem.

„Šogad konkurss ir ieguvis dziļāku un plašāku nozīmi. Šis ir jau 21. konkurss, un, salīdzinot ar sabiedrību, tā ir viena paaudze – varam teikt, ka Latvijas grāmatniecība ir nobriedusi. Tai ir sava vieta. Turklāt, patīkama ir tendence, ka mūsdienās grāmatas izdod jaunu cilvēku apvienības, grupas un interesenti, kuriem ir cita mākslinieciskā pieeja un radošuma izpausmes,” komentējot konkursā iesniegtos darbus, izsakās „Zelta ābeles 2013” žūrijas priekšsēdētāja Ingrīda Burāne.

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no tādiem apgādiem un izdevniecībām kā „Neputns”, „Pētergailis”, „Zelta grauds”, „Lauku Avīze”, „Latio” (pārstāv fotogrāfs Valdis Brauns), poligrāfijas grupa „Mūkusala” (pārstāv fotogrāfs Vilhelms Mihailovskis), Rīgas Porcelāna muzejs, Latvijas Vācu savienība.

„Zelta ābele” ir viens no senākajiem profesionālajiem nozares konkursiem Latvijā. To jau 21. reizi kopš 1993. gada rīko Latvijas Grāmatizdevēju asociācija ar mērķi noskaidrot grāmatas ar vislabāko noformējumu.

Grāmatu mākslas konkursa „Zelta ābele” pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj izdevuma satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas tekstuālā satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un popularizēt sabiedrībā grāmatas, literatūru un lasīšanu.

Izstāde LNB skatlogos būs skatāma līdz 11. aprīlim.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV