Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izsludināts dramaturģisku darbu konkurss „Modini kanonu! Rainis un Aspazija”

Easyget.lv, 11.03.2014. 12:25

Gatavojoties Raiņa un Aspazijas 150 dzimšanas dienai, ko atzīmēsim 2015. gadā, tiek veidots festivāls „Pastāvēs, kas pārvērtīsies” ar daudzveidīgu kultūras pasākumu programmu.

Festivāla „Pastāvēs, kas pārvērtīsies” mērķis ir aktualizēt Raiņa un Aspazijas literāro mantojumu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules mērogā, vēsta Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste. 

Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Teātra darbinieku savienība, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja ar LR Kultūras ministrijas, Memoriālo muzeju apvienības un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko konkursu „Modini kanonu! Rainis un Aspazija”.

Konkursā paredzēts izvērtēt dramaturga un režisora kopīgās ieceres izstrādi, labāko un produktīvāko ideju autoriem sniedzot iespēju saņemt finansējumu radošajam darbam sešiem mēnešiem.

Līdz 5. maijam konkursa dalībnieki aicināti iesniegt dramaturģiskā materiāla un režisora koncepcijas detalizētu izklāstu (apjoms – līdz 6000 rakstu zīmju).

Konkursa nolikums pieejams: www.ltds.lv, www.memorialiemuzeji.lv, www.ventspilshouse.lv.

"Mūsu spēkos ir veiksmīgi un pilnskanīgi atzīmēt dzejnieku jubilejas gadu, vairojot viņu garīgā mantojuma atpazīstamību sabiedrībā, nodrošinot plašu kultūras, izglītības, izdevējdarbības, muzeju piedāvājuma un citu aktivitāšu programmu, lai aktualizētu un no jauna atklātu Raiņa un Aspazijas personības, darbus, domas un uzskatus un to rezonansi mūsdienās," pauž Konste.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV