Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Otto Ozols tiksies ar lasītājiem

Easyget.lv, 12.03.2014. 10:44

Šodien, 12. martā, grāmatnīcā „Jānis Roze” Blaumaņa ielā 31 tikšanas ar grāmatas „Theodorus deja ar ziloņzivi” autoru Otto Ozolu.
Otto Ozols tiksies ar lasītājiem

Pazīstamais publicists un romāna «Latvieši ir visur» autors Otto Ozols aicina lasītājus uz sarunu par intrigu, kas saistīta ar grāmatas nosaukuma turēšanu noslēpumā, par jaunā darba tapšanu un tā vēstījumu.

«Kāpēc grāmatai izvēlēts tieši šāds nosaukums - «Theodorus. Deja ar ziloņzivi», atklāsiet, lasot šo darbu,» stāsta Ozols. «Ziloņzivs, lai arī reāls dzīvnieks, grāmatā izmantota kā simbols.»

Autors atklāj, ka šajā darbā ir daudz vairāk dēku un kaislību, mazāk vēstures, bet valoda vēl skarbāka.

Šoreiz stāstā iesaistās arī apburoši portugāļi, apņēmīgi vācieši, aukstasinīgi somi, drosmīgi igauņi un, protams, skaista latviete. Viens gan ir palicis nemainīgs — autors joprojām mīl Latviju un mūziku. Grāmatas noslēgumā cieņas apliecinājums tautai, kura šobrīd uzdrīkstas sapņot kā reiz sapņoja latvieši.

Ozols šo darbu sācis rakstīt pagājušā gada septembrī, un pabeidzis divu mēnešu laikā. Grāmatu izdod apgāds «Atēna».

Foto: Publciitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV