Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LNB aicina uz tikšanos ar literātu un bibliotekāru Jāni Valku

Easyget.lv, 12.03.2014. 10:51

21. martā plkst. 11:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavā notiks diskusiju cikla „Ko lasa bibliotēku nozares speciālisti?” marta pasākums. Tā viesis būs jaunais un ekscentriskais literāts un Ventspils Galvenās bibliotēkas bibliotekārs Jānis Valks.
LNB aicina uz tikšanos ar literātu un bibliotekāru Jāni Valku

Kā informē LNB pārstāve Anda Saldovere, tikšanās laikā autors stāstīs gan par savu jaunāko grāmatu „Rakstu vācēja ceļš”, gan par to, kā īstenojās sapnis pievērsties rakstniecībai un strādāt bibliotēkā, gan arī par cieņu un mīlestību pret grāmatām kopumā. Apliecinot savu radošo un praktisko daudzpusību, J. Valks dalīsies stāstos arī par saviem piedzīvojumiem dažādos ar literatūru nesaistītos amatos (piemēram, galdnieka un pasākumu rīkotāja, strādāts arī zirgaudzētavā un televīzijā).

„Mana jaunākā grāmata „Rakstu vācēja ceļš” vēsta par milzīgu bibliotēku un pilsētu, kura darbojas, lai nodrošinātu šī grāmatu nama pastāvēšanu. Taču interesanti, ka viens no iemesliem, kādēļ pats nonācu bibliotēkā, ir tas, ka manā iztēlē radās stāstā aprakstītā krātuve, un es ilgu laiku pavadīju savas fantāzijas pasaulē. Bibliotēkas simboliskums manā apziņā iesēdās tik dziļi, ka tas mudināja meklēt arī ar grāmatām saistītu nodarbošanos. Visvairāk vēlējos kļūt par bibliotekāru. Nu, kaut vai par grāmatu krātuves naktssargu!” – stāsta rakstnieks.

Šobrīd Jānis Valks sevi galvenokārt dēvē par literātu, un, pēc viņa domām, šis vārds ietver daudzveidīgas un īpašas attiecības ar drukāto vārdu – grāmatu lasīšanu, personīgās bibliotēkas veidošanu, prozas rakstīšanu, dalību ar literatūru saistītos pasākumos un konkursos, kā arī darbu bibliotēkā.

Uz tikšanos LNB Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavā (Tērbatas ielā 75, 3. stāvā) laipni gaidīti visi interesenti!

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV