Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dirty Deal Teatro top vairāki jauniestudējumi

Easyget.lv, 12.03.2014. 12:03

Dirty Deal Teatro aprīlī pirmizrādi piedzīvos dramaturga Jāņa Baloža kopā ar režisoru Kārli Krūmiņu un mākslinieci Ievu Kauliņu veidotā izrāde jauniešiem “Kultūras fantoms” un Jāņa Sniķera iestudējums “Slepkava”.
Dirty Deal Teatro top vairāki jauniestudējumi

„Tas sāka dzimt 2007. gada beigās. Tas dzima, dzima un 2009. gada sākumā Latvijas Kultūras Kanons bija gatavs. Tas iznāca ārā uz ielas, un cilvēki gāja tam garām. Pēdējā laikā viņš atkal no jauna tiek modināts un ārā pie cilvēkiem vilkts, izprašņāts un iztaustīts. Latvijas iedzīvotāji grib būt vairāk Latvijas iedzīvotāji, bet Kanons nezina, kā viņiem tādiem kļūt. Kanons ir dusmīgs. Viņš gribētu palīdzēt, bet nezina, kā. Kanonam ir sakrājušies daži vārdi, ko teikt saviem radītājiem par dzīvi, piederību, sevi, citiem kanoniem un būšanu par Latvijas iedzīvotāju,” vēstīts izrādes “Kultūras fantoms” pieteikumā.

Izrāde “Kultūras fantoms” ir mēģinājums fiksēt LKK jeb Latvijas Kultūras Kanona domas un sajūtas pēc pieciem gadiem Latvijas Republikā. Izrādes notiks 16. un 24. aprīlī plkst. 19:00.

Izrāde “Slepkava” ir stāsts par gaismu un par tumsu, par kārtību un haosu, par komunikāciju, kas ar mums notiek caur un ap ierīcēm, par informāciju, ko saņemam brīvprātīgi vai nejauši. Saruna starp Psihiatru un Slepkavu. Saruna par to, kā meklēt klusumu un kā piejaucēt troksni. Pazīstamā amerikāņu autora Reja Bredberija pirms piecdesmit gadiem radītā antiutopija pārsteidzoši precīzi ataino mūsu šodienu. Tehnoloģijas ir neticami ātri un neaizvietojami iekļāvušās mūsu ikdienā, vēl vairāk – tās ir kļuvušas par mūsu iekāres objektiem.

Izrāde “Slepkava” būs gaismu mākslinieka Jāņa Sniķera bakalaura darbs režijā. Pirmizrāde notiks 25. aprīlī plkst. 19:00.

2. aprīlī pēdējo reizi šajā sezonā tiks spēlēta izrāde-lekcija “Nacionālais attīstības plāns”, ko veidojuši dramaturgs Jānis Balodis, režisors Valters Sīlis un scenogrāfs Uģis Bērziņš. Tā ir izrāde par 68 lapas garu dokumentu, kuru īstenojot, Latvijas iedzīvotāji pēc septiņiem gadiem būs divreiz turīgāki, izglītotāki un laimīgāki. Savukārt 19. aprīlī pēdējo reizi šosezon notiks režisora un dramaturga Andra Kalnozola iestudējums “Labākais cilvēks Tahkurannā”. Par šo izrādi Kalnozols saņēmis Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru festivāla “Patriarha Rudens” balvu kā spilgtākais iestudējums.

Ar pārējo aprīļa repertuāru var iepazīties mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

17. martā Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos režisora Mārča Lāča savdabīgs trilleris “Medījums”, kas būs leļļu teātra izrāde pieaugušajiem.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv/events/venue/486.

Izrādes notiek teātrī “Dirty Deal Teatro” (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2). Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV