Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zigismunda Zālmaņa fotoizstāde „Ceļā uz Olimpu” papildināta ar jauniem attēliem

Easyget.lv, 12.03.2014. 13:09

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo” apskatāmā sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa lielformāta fotogrāfiju izstāde „Ceļā uz Olimpu” papildināta ar attāliem no 2014. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.
Zigismunda Zālmaņa fotoizstāde „Ceļā uz Olimpu” papildināta ar jauniem attēliem

Atzītais sporta fotogrāfs Zigismunds Zālmanis savā fotoizstādē piedāvā ieskatu dažādu disciplīnu sportistu grūtajā, bet iedvesmojošajā ceļā uz Olimpisko spēļu goda pjedestālu. No šodienas izstāde papildināta arī ar fotogrāfijām, kas attēlo mūsu sportistu cīņu Soču olimpiskajās spēlēs – gan spraigajās hokeja spēļu cīņās, gan iegūstot medaļas kamaniņās, skeletonā un bobslejā. Izstādei pievienosies arī lielformāta fotogrāfija no Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas.

„Šīs Ziemas Olimpiskās spēles bija grandiozs pasākums. Piedalījos arī atklāšanas ceremonijā, kur viss bija noorganizēts ļoti augstā līmenī, tāpēc pasākums atstāja emocionālu iespaidu. Liels prieks bija par mūsu hokeja izlasi, jo mūsu puiši nospēlēja augstā līmenī. Pēc spēles ar Kanādu visa zāle, ne tikai mūsu fani, bija par mums – visi skandēja „Latvija, Latvija!”. Pat preses konferencē mediji uzdeva vairāk jautājumus Latvijai nekā Kanādai,” stāsta izstādes autors.

Zigismunds Zālmanis ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas sporta fotogrāfiem, strādājis piecās Olimpiskajās spēlēs un nozīmīgos turnīros. Savas profesionāļa gaitas sācis pirms 35 gadiem laikrakstā „Sports” kā sporta fotoreportieris. Šobrīd Z.Zālmaņa profesionālās gaitas saistās ar KHL līgas fotografēšanu ziemas laikā un regbija un velosporta iemūžināšanu vasarā. 2011. gadā Zigismundam Zālmanim ar Triju Zvaigžņu ordeņa kapitula lēmumu piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis par nopelniem Latvijas labā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV