Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kinoteātrī K-Suns notiks Afrikāņu filmu festivāls

Easyget.lv, 12.03.2014. 13:40

No 6. līdz 31. martam Latvijā notiek Frankofonijas dienas, kuru viens no notikumiem ir Afrikāņu filmu festivāls, kas ilgs no 23. līdz 25. martam kinoteātrī K-Suns.

Afrikāņu filmu festivāla programma:

Svētdien, 23. martā, plkst.18.00

Darats (Čada, 96 min., 2006)

Čada, 2006. gads. Pēc 40 gadus ilguša pilsoņu kara radio izsludina kara noziedznieku amnestiju. 15 gadus vecais Atims dodas meklēt to, kurš divus mēnešus pirms viņa nākšanas pasaulē nogalināja viņa tēvu. Atims ierodas Ndžamenā, lai uzmeklētu slepkavu Abdallahu Nassarā. Pēdējais ir labi iekārtojies izbijis kara noziedznieks, aptuveni sešdesmit gadus vecs vīrs, nelielas maiznīcas īpašnieks.

Pirmdien, 24. martā, plkst.18.00

Didī un Žižī (Senegāla, 7 min., 2009)

Didī un Žižī ir dvīnes, kas uzsākušas modeles karjeru. Abas ir laimīgas līdz brīdim, kad liktenis viņas izšķir. Didī satiek savas dzīves mīlestību brīdī, kad nelaimes gadījums aprauj māsas modeles karjeru.

Ramata (Senegāla, 85 min, 2008)

Ramata ir valdzinoši skaista, piecdesmit gadus veca sieviete. Trīsdesmit gadus viņa ir precējusies ar kādreizējo prokuroru un tagadējo tieslietu ministru Mataru Sambu. Ngoram Dongam ir divdesmit pieci gadi, sīku zādzību pilna pagātne un nekādu saistību. Abi satiekas kādā vakarā, kad Ngors Ndongs nejauši piesēdies pie taksometra stūres. Ramatai liekas, ka viņa beidzot ir atradusi savas dzīves lielo mīlestību un kaislību. Kopš tā brīža viņas mierīgā un šķietami laimīgā dzīve augstākajās dakāriešu aprindās sašūpojas … Bet, kas patiesībā ir šis jaunais cilvēks? Vai viņš Ramatas dzīvē ir ienācis nejauši?

Pēc filmas – tikšanās ar režisoru Leandru Alēnu Bakeru (Léandre-Alain Baker).

Otrdien, 24. martā, plkst.18.00

Nešķiramie (Benina, 21 min., 2006)

Kāds trūcīgs tēvs, sievai nezinot, piekrīt šķirties no diviem bērniem apmaiņā pret nelielu naudas summu. Starpniece apņemas „iekārtot” bērnus, gluži kā mājdzīvniekus, turīgās ģimenēs Beninas galvaspilsētā Kotonu. Un tas viss, nerēķinoties ar mātes pretestību. Viņa ir gatava uz visu - pat pārkāpt cilts likumus, lai atrastu savus bērnus, kamēr vēl nav par vēlu.

Šķiršanās (Gabona, 40 min., 2007)

Tradicionālajā afrikāņu sabiedrībā laulības nav tikai divu cilvēku savienība, tā ir arī divu ģimeņu savienība. Magluārs un Floransa grib šķirties, bet, lai šķirtu laulību, vajag saņemt arī abu klanu piekrišanu. Jaunajai paaudzei jāsaprot, ka tas jādara ne jau tāpēc, lai izpatiktu attiecīgajām ģimenēm, bet gan, lai ievērotu tradīcijas.

Skrējiens ar dāvanu (Nigēra, 19 min., 2002)

Abū dzimšanas dienā no tēva saņem lielisku sporta apavu pāri, bet māte neļauj tos vilkt pirms svētkiem vakarā, kad sanāks visi draugi. Abū nepaklausa, dodas ārā priecāties par apaviem un satiek divus bērnus…

Adī (Mali, 25 min., 2002)

11 gadus vecais Adī dzīvo kopā ar savu māti Pendu un patēvu Saijonu. Māte vienmēr viņam ir teikusi, ka Adī īstais tēvs ir miris. Reiz, kādā naktī, karsta strīda laikā starp Pendu un Saijonu, Adī uzzina, ka viņa tēvs ir cietumā un pēc divām dienām viņam tiks izpildīts nāvessods. Satriekts viņš dodas tēvu meklēt.

Miljonārs Alī (Burkinafaso, 26 min., 2009)

Kāds bagāts darījumu cilvēks ir kļuvis maksātnespējīgs un ieslīdzis parādos. Līdz uzsmaida veiksme - viņš laimē loterijā 20 miljonus Rietumāfrikas CFA franku. Veiksminieks nolemj izdomāt kādu viltību, lai izvairītos no parādu piedzinējiem un parādīšanās televīzijā lielā laimesta pasniegšanas ceremonijā. Viņš vēršas pie Alī, jauna ūdensmucu stūmēja galvaspilsētas Vagadugu nomalē.

Ielūgumi uz filmām no 15.marta saņemami kinoteātrī K-Suns.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV