Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Liepājas teātris Starptautiskajai Teātra dienai gatavo īpašu programmu

Easyget.lv, 12.03.2014. 15:28

Svinot Starptautisko Teātra dienu 27. martā, šomēnes Liepājas teātrī gaidāmi vairāki notikumi un īpašais „Veltījumu koncerts”, ko skatītāji varēs apmeklēt 26., 27. martā un 1. aprīlī.
Liepājas teātris Starptautiskajai Teātra dienai gatavo īpašu programmu

Programmu sastādījuši Normunds Kalniņš un Herberts Laukšteins, kurš koncertam devis šādus ievadvārdus: „Mēs esam optimisti! Mēs esam visstraujāk augošā ekonomika pasaulē(?)! Tas nekas, ka mūsu ekonomika ir pēdējā vietā, mēs esam pārvarējuši krīzi un veiksmīgi sadalījuši valsts labumus. Tas nekas, ka pietika tikai dažiem! Mēs esam optimisti, mēs ticam solījumiem un pacietīgi gaidām brīnišķīgo rītdienu, kad šie solījumi tiks aizmirsti un to vietā nāks citi solījumi. Mēs plati smaidām un vēlam saviem līdzcilvēkiem pozitīvus panākumus, par ko arī dziedāsim, dejosim un runāsim "Veltījumu koncertā”.

Normunds Kalniņš stāsta, ka programma veidota nedaudz ironiska, lai ļautu skatītājiem uz notiekošajiem procesiem paskatīties ar smaidu. Koncerta mērķis ir radīt svētku sajūtu gan pašiem teātra darbiniekiem, gan aktieriem, un aicina šo pasākumu neuztvert pārāk nopietni, bet nākt, lai būtu kopā un patīkami pavadītu laiku. „Atsevišķos numuros aktieri iejutīsies dziesmu oriģinālizpildītāju lomās, tiks veidotas arī parodijas par populārām dziesmām,” viņš papildina.

Koncertā Liepājas teātra aktieri izpildīs gan latviešu, gan ārzemju mākslinieku kompozīcijas, bet to vadīs Marģers Eglinskis un Ilze Trukšāne.

Abonementiem biļetei uz koncertu tiks piemērota 25% atlaide.

26. martā plānoti arī teātra zinātnieces Edītes Tišheizeres grāmatas „„Abpus rāmjiem. Sarunas par mākslu un dzīvi” atvēršanas svētki (informācija sekos).

No 26. marta līdz 1. aprīlim teātrī būs novietota arī pasta kastīte, kurā ikviens skatītājs varēs iemest vēstulīti ar labajiem vārdiem, vēlējumiem, mīlestības un talanta apliecinājumiem u.tml. gan aktieriem, gan citiem teātra darbiniekiem, kuri strādājuši, lai skatītāji teātrī justos gaidīti un gribētu atgriezties atkal.

Atgādinām, ka martā vairākas izrādes tiks spēlētas pēdējo reizi – „Sods un noziegums” (18.03.), „Trīs draugi” (21.03.) un „Pidžama sešiem” (22.03.).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV