Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Bīstams stāsts par vēlmju piepildīšanos

Easyget.lv, 12.03.2014. 16:28

Vai kādreiz esi iedomājies, kā būtu, ja piepildītos visas tavas vēlēšanās? Vēlies tūkstoš eiro – un jau nākamajā dienā tev pastkastītē iekrīt bieza aploksne ar naudu. Vēlies patīkama puiša uzmanību – un jau nākamajā dienā viņš aicina tevi uz satikšanos. Bet varbūt tu vēlies sava ļaunākā ienaidnieka... vai vienkārši kaitinošas kaimiņienes... nāvi?
Bīstams stāsts par vēlmju piepildīšanos

Dzīvē tā, protams, nenotiek – tā uzskata arī sešpadsmitgadīgā kādas Vācijas mazpilsētas iedzīvotāja Stefānija. Protams, viņa zina leģendu par netālajā mežā atrodamo veco, pamesto būdu – ka tajā kādreiz mitusi ragana, vārdā Sarkanā Ģertrūde, un ka visas vēlmes, kuras tiek atstātas būdā, uzrakstītas uz lapiņas, piepildoties. Leģendai Stefānija netic un tikai joka pēc kādu dienu dodas draugiem līdzi uz būdu, lai atstātu tur zīmītes ar vēlmēm. 


Jau nākamajā dienā Stefānijas vēlēšanās piepildās.

Un šī vēlēšanās ir atnesusi nāvi.

Kas notiks, ja Stefānija turpinās vēlēties? Un – pats galvenais – KO meitene vēlēsies?

Ar šādu satraucošu pavērsienu aizsākas populārās britu rakstnieces Helēnas Grāntas romāns “Spēle ar nāvi” (Wish Me Dead), ko Kārinas Pētersones tulkojumā laidis klajā Apgāds Zvaigzne ABC. Šis ir romāns, kas galvenokārt uzrunās jauniešus – tas ir spraigs un aizraujošs trilleris ar mistikas un detektīva elementiem, kas vienlaikus runā arī par mūžam aktuālo, jau daudzu tautas pasakās iztirzāto tēmu – cilvēcisko vēlēšanos un to piepildīšanās bīstamību: ko vēlamies, kāpēc vēlamies un kāda ir šo vēlmju piepildīšanās cena? Šos jautājumus aptver lieliski savīta detektīvintriga, jo lasītājs visa romāna garumā pūlēsies atminēt – kurš vai kas īsti ir tas, kas tik centīgi piepilda ikvienu gluži parastas, ne ar ko neievērojamas vācu vidusskolnieces vēlēšanos, un kāpēc?

Grāmata patiks visiem, kuri novērtē meistarīgi uzrakstītu vēstījumu ar neparedzamiem sižeta pagriezieniem, ar labi saprotamiem un reālistiskiem varoņiem un ar mīklu, kura netiek atminēta līdz pat pēdējām grāmatas lappusēm.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV