Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Juris Millers: Būvvalde nodarbojas ar likuma interpretēšanu

Easyget.lv, 13.03.2014. 10:52

Producents Juris Millers atklātā vēstulē vēršas pret Rīgas Būvvaldi, aizstāvot Mākslas telpas "64 Krēsli" likumisko izmantojumu
Juris Millers: Būvvalde nodarbojas ar likuma interpretēšanu

"Pēc vairākām konsultācijām ar Rīgas pilsētas Būvvaldes speciālistiem, kā arī vadītāju, un Būvvaldes lēmuma pieņemšanas termiņa pagarinājumu nepieciešamo dokumentu nokārtošanai, Juris Millers četru mēnešu laikā tomēr nav spējis iesniegt Marijas ielas 20 dzīvokļa Nr. 23 dokumentāciju, kas atbilstu normatīvo aktu prasībām, lai likumīgi atvērtu mākslas telpu "64 krēsli". Šī iemesla dēļ Būvvalde nevar akceptēt vienkāršotās renovācijas apliecinājuma karti, kā rezultātā lēmums nekavējoties pārtraukt patvaļīgu telpu ekspluatāciju vēl joprojām ir spēkā," teikts Rīgas Būvvaldes šorīt medijiem izplatītajā paziņojumā.

"Ņemot vērā to, ka Rīgas Būvvalde šorīt ir izplatījusi vienpusēju un tendenciozu paziņojumu presei, kas skar Mākslas telpu "64 Krēsli", vēlos informēt Jūs par savu viedokli šajā jautājumā:

Ēka, kurā pagājušā gada oktobrī tika atklāta Mākslas telpa "64 Krēsli" ir kopīpašums un tieši šajā faktā, to interpretējot savās, nevis līdzīpašnieku interesēs, Būvvalde meklēja savus aizbildinājumus, lai rastu ieganstu atteikt vienkāršoto renovāciju. Līdz šim ir bijuši vairāki gadījumi, kad Būvvalde ir saskaņojusi vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes šajā ēkā, neprasot visu līdzīpašnieku rakstisku piekrišanu, taču manā gadījumā viņi šādu, manuprāt, prettiesisku normu pieprasīja. Šajā Būvvaldes rīcībā ir saskatāma nekonsekvence un tiesiskās paļāvības ignorēšana. Atļaušos atgādināt, ka tieši šie faktori bija tie,kas man pēc vairāk nekā 5 gadu tiesvedības ļāva uzvarēt tiesā Valsts Ieņēmumu dienestu.

Diemžēl, Būvvalde noklusē, ka cēlonis, dēļ kura ir iesniegta vienkāršotās renovācijas apliecinājuma karte - izmaiņas telpu plānojumā ir veiktas vēl 1977. gadā - tas ir - pirms manas dzimšanas.

Ar nožēlu varu konstatēt to, ka pašvaldības iestāde, tā vietā, lai pildītu likumu, nodarbojas ar tā interpretēšanu savās intersēs, tostarp maldinot sabiedrību un iejaucoties līdzīpašnieku civiltiesiskajās attiecībās, kas nav raksturīgi šai iestādei.

Izmantojot iespēju vēlos atgādināt, ka publisku pasākumu norisi dzīvokļos līdz šim Latvijā ir praktizējuši daudzi režisori, bet šādu pasākumu norise dzīvokļos pati par sevi nav prettiesiska vai ar likumu aizliegta. Neskatoties uz to, jau iepriekš esmu publiski ziņojis, ka rudenī Mākslas telpas "64 Krēsli" pasākumi notiks citās telpās - koncertzālē "Rīga", savukārt dzīvoklis Marijas ielā 20, kurā notika šīs teātra izrādes, joprojām ir dzīvoklis un tāds tas paliks vienmēr.

Juris Millers, producents"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV