Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Diānas Īves „Romantiskie skati” tiks atklāti galerijā Daugava

Easyget.lv, 13.03.2014. 13:53

No 19. marta galerija Daugava būs skatāma Diānas Īves personālizstāde "La vue Romantique"/ „Romantiskie skati”.
Diānas Īves „Romantiskie skati” tiks atklāti galerijā Daugava

Mākslinieces Diāna Īve (1978) ieguvusi Mākslas akadēmijā maģistra grādu tēlniecībā (2003) un maģistra grādu glezniecībā (2013), mācījusies arī mūzikas skolā, viss tas ļauj secināt, ka atliek tikai strādāt, jo ir viss nepieciešamais, lai apliecinātu sevi kā interesantu mākslinieci - to viņa arī dara.

Pagājušajā gadā Diāna Īve Kultūras ministrijas rīkotā konkursā ieguva iespēju divus mēnešus dzīvot un strādāt Parīzē. Tas bija radošs laiks, jo Parīzes arhitektūra, ielas, laukumi - tas viss rosināja gleznot. Māksliniece apmeklēja Ārli, lai redzētu vietas, kurās strādājis Vinsents van Gogs. Nenoliedzama ir interese par franču glezniecību, bet tā bijusi raksturīga mūsu māksliniekiem vienmēr.

Diānas Īves glezniecības motīvs ir koks, tas viņu iedvesmo. "Koki dažreiz ir palīdzējuši nonākt pie dažādām atklāsmēm – apskaidrības koks, labā un ļaunā atzīšanas koks. Pateicoties kokiem, laika gaisīgā matērija kļūst redzama – tie ir senatnes noslēpumainie liecinieki. Tie prot skaitīt laiku – pieliekot katru gadu pa aplim," pārliecināta māksliniece.

Foto: Publciitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV