Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sievietes dzīves stāsts Baltijas baleta festivāla izrādē “Četrdesmit”

Easyget.lv, 13.03.2014. 15:18

14. aprīlī Valmieras kultūras centrā un 16. aprīlī Rīgas Kongresu namā festivāla 19.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmā uzstāsies Polijas Dejas teātris no Poznaņas ar izrādi “Četrdesmit”, ko iestudējis pasaules mēroga horeogrāfs Jo Stomgrens no Norvēģijas.

Izrāde "Četrdesmit"/„Czterdzieści” atspoguļo sievietes dzīves stāstu 40 gadu garumā, atklājot šaubas, cerības, ilgas, cīņu, izvēli un negaidītus likteņa pavērsienus. "Četrdesmit" vienlaicīgi atspoguļo Polijas Dejas teātra 40.gadadienu, atklājot notikumus, kas piedzīvoti šo gadu laikā.

Jo Stromgrēns skaidro: "Viņi saka, ka dzīve ir kā grāmata, bet dzīve nav grāmata. Dzīve ir rakstīta uz tūkstošiem lapaspušu. Jūs varat izveidot stāstu, ja gribat, un teikt, ka tā ir taisnība. Stāsts ir atkarīgs no tā, kuras lapaspuses konkrētā brīdī mēs izmantojam. To sauc par izvēli."

Kā neatkarīgs horeogrāfs Jo Stromgrēns ir strādājis Dānijas Karaliskajā baletā, Karaliskajā Zviedrijas baletā, Vīnes Valsts baletā, Nirnbergas Valsts baletā u.c. Pašreiz strādā kā asociētais horeogrāfs Norvēģijas Karaliskajā baletā. Jo Stromgrēna horeogrāfijas raksturo laikmetīgā deja apvienojumā ar izteiktiem klasikas elementiem, ko caurvij filozofisks skatījums par dažādām ikdienas tēmām.
Turpinot tradīciju - Latvijas iedzīvotājus iepazīstināt ar novitātēm dejas mākslā uz pasaules skatuvēm, 19.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls "No klasikas līdz avangardam" no 7.aprīļa līdz 18.maijam norisināsies Rīgā un Latvijas reģionos. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgu skatījumu.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV