Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Top izrāde – performance par Endiju Vorholu

Easyget.lv, 13.03.2014. 15:32 | komentāri (1)

Marta beigās un aprīļa sākumā Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 notiks izrāde – performance “Endij Vorhol, tas Tu?”.
Top izrāde – performance par Endiju Vorholu

Izrādes – performances “Endij Vorhol, tas Tu?” izpētes centrā ir viena no 20. gadsimta otrās puses nozīmīgākajiem un vienlaikus pretrunīgākajiem māksliniekiem – Endija Vorhola tēls un māksla, laikmetīgā un modernā.

„Ja kāds grib uzzināt visu par Endiju Vorholu, vienkārši jāpaskatās uz audeklu virsmām, manām filmām un mani, un tur es esmu. Tur aiz tā visa nekā nav,” savulaik teicis Endijs Vorhols.

Endijs Vorhols jau savā dzīves laikā bija kļuvis par mitoloģisku tēlu. Pēc amerikāņu rakstnieka Trūmena Kapotes (Truman Capote) vārdiem – viņš ir kā Sfinksa, tikai bez noslēpuma. Tomēr Endija Sfinksas mīklas vienkāršība un virspusē esoša atminējuma vispārējā pieejamība mulsina intuitīvā zemapziņas līmenī. Piedāvātais „nekas” neliek mieru un rada kādu nenoformulējamu, intuitīvu sajūtu par populāri uztvertā tukšuma neizskaidrojamo, bet jaušamo brīnumaino dimensiju.

Izrādes “Endij Vorhol, tas tu?” radošā komanda mēģinās atminēt mākslinieka un mākslas darba radīšanas mīklu, lai uzzinātu, kas ir māksla, kur rodas mākslinieciskā doma un kur tā spēj mūs vest.

Izrādi veido režisore Kristīne Vītola sadarbībā ar aktieriem Andi Strodu, Ivetu Poli, Janu Čivželi un scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu. Mūzikas autors - Matīss Runtulis, gaismu mākslinieks - Jānis Sniķers.Izrādes producente - Zane Estere Gruntmane.

Pirmizrāde notiks 31. martā plkst. 19:00, tuvākās izrādes: 1.,2.,3. aprīlī plkst. 19:00. Norises vieta: Arhitektūru un mediju centrā H2O 6 (Ūdens ielā 6, Pārdaugavā).

Biļetes pieejamas: Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena: 9 EUR, 5 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC karšu īpašniekiem)

Plašāka informācija: https://www.facebook.com/pigeonbridge

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV