Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Liepāju un tās mākslu Ventspilī prezentē 13 autori

Easyget.lv, 13.03.2014. 16:37

Līdz 1. aprīlim Ventspils Teātra nama "Jūras vārti" mākslas galerijā iekārtota Liepājas mākslinieku grupas izstāde, kurā Liepāju un tās mākslu pilsētas dzimšanas dienas mēnesī prezentē 13 autori.

Izstādē skatāmi dažādu žanru vizuālās mākslas darbi. Tajā pārstāvēta tēlotājmāksla, tēlniecība un stikls. Kā sacīja izstādes kuratore Gunta Krastiņa, izstādei nav dots konkrēts nosaukums. Tās galvenais uzdevums ir prezentēt Liepājas mākslu ārpus pilsētas robežām.

Krastiņa uzsvēra, ka šī izstāde jau kļuvusi par tradīciju, kas sākās 2011. gadā, kad pirmo reizi pavasarī Liepājas mākslinieku grupa iekārtoja savu jaunāko darbu parādi Ventspilī. Paredzēts, ka šogad no Ventspils izstāde ceļos uz Valmieru, kur tās atklāšana iecerēta 11. aprīlī, bet maijā tā būs skatāma Madonā.

Izstāde ar saviem darbiem piedalās tādi Liepājas mākslinieki, kā Andris Millers, Inta Klasone, Aldis Kļaviņš, Herberts Erbs, Raimonds Gabaliņš, Guntis Otaņķis, Gunta Krastiņa, Ginta Stavrovska, Dzintra Vīriņa, Solvita Spriģe- Sēne, Inese Orlovska, Aivars Kleins un Aivars Rozenbahs. Ventspilnieki jau atzinuši, ka izstāde ir nozīmīgs mākslas notikums, un tā izdevusies atbilstoši gadalaikam - pavasarīga un jauneklīga.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV