Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā rādīs piecu dimensiju kino "Look at Riga"

Easyget.lv, 15.03.2014. 22:13

Zem Okupācijas muzeja īpaši radītā kinoteatrī demonstrēs kino, kas veidots piecu dimensiju (5D) tehnoloģijā. 
Rīgā rādīs piecu dimensiju kino "Look at Riga"

Pēc vairāk nekā divus gadus ilga ieceres izstrādes, filmēšanas procesa un tehniskās sagatavošanas darba, sveicot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu, dienasgaismu ieraudzījis pirmais kino projekts, kas veidots piecu dimensiju (5D) tehnoloģijā. Projekts ir unikāls ne vien Latvijā, bet, iespējams, ir vienīgais šāda veida produkts visā pasaulē.

"Look at Riga" aicina ceļojumā pa Latvijas galvaspilsētas skaistākajām un interesantākajām vietām, skatot tās no putna lidojuma. Filmas idejas autors Arnis Aspers pastāstīja, ka tās pamatā ir izglītojošas un izklaidējošas informācijas par Rīgu apvienošana vienā unikālā jaunāko tehnoloģiju produktā, kurā notverts Rīgas vēsturiskais šarms līdz ar mūsdienīgas metropoles aizrautīgo ritmu.

Lai radītu filmu, esot izmantots helikopters, īpaši konstruēta helikamera, jahta, ātrgaitas kuteris, divstāvu autobuss un telekrāns. No 50 stundas gara darba materiāla radīta 10 minūšu 5D filma.

5D tehnoloģijas lietojums filmas veidošanas procesā līdz ar dažādiem īpašiem animācijas efektiem ļauj kino skatītājiem ceļot ne tikai virtuāli, bet arī sajust vēja brāzmas, ūdens šļakatu lāses un citus papildinošus klātbūtnes efektus. "Look at Riga" tādējādi pārvērš iepriekš pasīvos skatītājus aktīvos ceļotājos.

Filmas demonstrēšanai Rātslaukumā, zem Okupācijas muzeja, izveidots kinoteātris ar īpašas konstrukcijas krēsliem, modernu un jaudīgu aparatūru. Maksimāla klātesamības efekta sasniegšanai kinoteātrim esot īpašā Paint on screen tehnoloģijā veidots ekrāns. Kinoteātrī ir arī skatītāju krēslu pneimatiskā sistēma, stroboskopi, sprauslotāji, burbuļmašīnas un citas speciālas palīgiekārtas.

Tā kā "Look at Riga" projekts, iespējams, ir pirmais šāda veida produkts multimediju kino vidē, filmas konceptu franšīzes veidā paredzēts izplatīt arī citās Eiropas un pasaules pilsētās. Filmas ideja pieder Asperam, kas ir arī filmas režisors. Aizkadra balss pieder Horenam Stalbem, tekstus filmai sagatavojusi Zane Teikmane.

Vienīgais 5D kinoteātris Latvijā atrodas Rīgā, Strēlnieku laukumā 1.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV