Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Teātra dienas koncertā Nacionālajā teātrī skanēs Paula dziesmas ar Petera vārdiem

Easyget.lv, 17.03.2014. 16:15

Latvijas Nacionālā teātrī Teātra dienas koncerts ”Satikšanās” būs veltīts divu Latvijas kultūrā leģendāru personību - komponista Raimonda Paula un dzejnieka Jāņa Petera - sadarbībai.
Teātra dienas koncertā Nacionālajā teātrī skanēs Paula dziesmas ar Petera vārdiem

Maestro Raimonds Pauls un dzejnieks Jānis Peters, kurš šogad svin 75 gadu jubileju, dziesmās ir satikušies visa mūža garumā, sākot no „Manai Dzimtenei”, ko dzied tūkstoši, līdz „Mēmajai dziesmai”, kas tik ļoti piestāvēja samtainajai Noras Bumbieres balsij. Kā abu satikšanās iecerēts arī Nacionālā teātra koncerts, kas pirmizrādi piedzīvos Starptautiskajā teātra dienā. Šis ir tautas dzejnieka Jāņa Petera 75 gadu jubilejas gads, un, kaut arī oficiālais Tautas dzejnieka goda nosaukums viņam netika piešķirts, savā dzejā Peters ir bijis latvietis – tautas liktenis, vēstures grieži, daba un cilvēka dzīve – ir radušas skaistākos vārdus viņa dzejas rindās.

Koncerta 1. daļā skanēs labi pazīstamas un mazāk zināmas Maestro dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem – „Zilā”, „Lūgums”, „Pazaudētās debesis”, „Rudens ogle”, „O, Lamara”, kā arī koncertam īpaši izraudzīti Jāņa Petera dzejoļi. Savukārt 2. daļā – jaunākais abu kopdarbs – „Čigānu cikls”, kurā skanēs arī tādas pazīstamas dziesmas kā „Dāvā draugs lakatu man sarkanu” un „Precē mani, čigānzēn!”.

Koncertā piedalīsies Marija Bērziņa, Madara Botmane, Marta Ančevska, Zane Dombrovska, Liene Gāliņa, Zane Jančevska, Inga Misāne, Ilze Rudolfa, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs, Ģirts Jakovļevs, Juris Jope, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Mārcis Maņjakovs, Egils Melbārdis, Ivars Puga, Jānis Vimba.

Režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece.

Koncerts izskanēs 27. martā Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV