Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Šonedēļ Rīgā viesosies Jans Lauverss un Needcompany

Easyget.lv, 18.03.2014. 10:43

Laikmetīgā teātra programmas forte forte turpinājumā 19. un 20. martā Latvijas skatītāji varēs noskatīties flāmu režisora Jana Lauversa un Needcompany izrādi „Izabellas istaba”.
Šonedēļ Rīgā viesosies Jans Lauverss un Needcompany

Kopš astoņdesmito gadu vidus Lauverss un viņa kompānija kopj unikālu teātra valodu, pārliecinoši šķērsojot robežu starp teātri, deju, koncertu, performanci un vizuālo mākslu. Needcompany ir starpdisciplināra un starptautiska kompānija, kurā darbojas dažādu tautību un dažādu jomu mākslinieki un spilgtas personības. Needcompany izrādes runā par modernās pasaules traumām, bet veids, kā viņi to dara, ir ļoti krāsains, enerģētisks un optimistisks.

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 19. un 20.martā plkst.19:00 būs skatāma viena no kompānijas spēcīgākajām izrādēm – „Izabellas istaba”. Izrāde ir stāsts par Izabellu, kuras mūžs aptver gandrīz visu 20.gadsimtu - Pirmo un Otro pasaules karu, Hirošimu, koloniālismu, modernās mākslas attīstību, ceļojumu uz mēnesi, Deivida Bovija „Ziggy Stardust”, trūkumu un badu Āfrikā, radikālu politisko strāvojumu dzimšanu Eiropā.

„Lauversa izrādes baro kritisko domāšanu, nepārtraukti uzdodot jautājumus par mākslas pozīciju sabiedrībā un pašu sabiedrību. Tik universālas tēmas kā mīlestība, skumjas, atmiņa un nāve viņš padara dziļi personiskas, tajā pat laikā ieaužot plašākā stāstījumā par pasauli, kurā dzīvojam,” stāsta Latvijas Jaunā teātra institūta direktore un Rīga 2014 tematiskās līnijas „Ceļu karte” kuratore Gundega Laiviņa.

Biļetes uz 19. un 20.marta izrādēm „Izabellas istaba” ir vēl nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā, cena 15 eiro un 10 eiro (skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti).

Paralēli izrādēm Kaņepes kultūras centrā (Skolas ielā 15) 19. un 20.martā ikvienam interesentam būs iespēja noskatīties režisores Annas Brzežinskas dokumentālo filmu „I Want (No) Reality. Needcompany on Life and Art” (sākums plkst.19:00), kā arī paša Jana Lauversa veidoto spēlfilmu „Goldfish Game” (sākums plkst.20:00). Filmas būs skatāmas bez maksas.

Savukārt 20. martā interesentiem būs iespēja klātienē tikties ar „Needcompany” aktrisi, Izabellas lomas atveidotāju Viviānu de Meinku. Aktrise Viviāna de Meinka sadarbojas ar Janu Lauversu un „Needcompany” vairāk nekā 20 gadu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas laikmetīgā teātra programma forte forte ir izrāžu un citu pasākumu sērija, kas visu 2014.gadu iepazīstinās skatītājus ar nozīmīgiem Eiropas laikmetīgā teātra un dejas māksliniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV