Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vanšu tilts šonedēļ izgaismosies zaļā krāsā

Easyget.lv, 18.03.2014. 11:56

Vanšu tilts no 17. līdz 21. martam "tērpts" Svētā Patrika dienas rotā
Vanšu tilts šonedēļ izgaismosies zaļā krāsā

Galerijas:

Pievēršot Latvijas iedzīvotāju uzmanību īru nacionālajiem svētkiem – Svētā Patrika dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 17. martā, - ik vakaru no 17. līdz 21. martam svētkiem raksturīgajā zaļajā krāsā tiks izgaismots viens no redzamākajiem pilsētvides objektiem Rīgā – Vanšu tilts.

Pasaulē Svētā Patrika dienas noskaņās zaļā krāsā rotājusies gan Sidnejas opera Austrālijā, gan Lielā sfinksa un piramīdas Ēģiptē, gan Londonas Acs Anglijā un citi slaveni objekti. Šogad pasaules populāro „zaļo” objektu sarakstam piepulcējusies Rīga ar Vanšu tiltu.

Svētā Patrika dienas ballīte

„Zaļi” izgaismotās nedēļas noslēgumā notiks Svētā Patrika dienas ballīte, kurā par trakulīgiem deju ritmiem rūpēsies pašmāju mūziķi – Dzelzs vilks, Triānas parks, Headline, kā arī dīdžeji Egons Reiters un Artūrs Mednis. Jameson Svētā Patrika dienas ballīte notiks 21. martā Sapņu Fabrikā, Rīgā, Lāčplēša ielā 101.

Ekskluzīvus ielūgumus uz „zaļāko” Svētā Patrika dienas ballīti Latvijā var iegūt, sekojot viskija Jameson lapai portālos Draugiem.lv un Facebook, kā arī nepalaižot garām ballītes DJ aktivitātes viņu Twitter kontos.

Svētā Patrika diena leģendās

Leģenda vēsta, ka pirms daudziem gadsimtiem bīskaps Patriks tolaik pagāniskajā Īrijas teritorijā ieviesis kristietību, kā arī padzinis visas čūskas, tādēļ viņa atveidojumā bieži redzamas tieši čūskas.

Vēl kāda leģenda stāstu papildina, apgalvojot, ka Svēto Trīsvienību Īrijas aizbildnis tās iedzīvotājiem skaidrojis tieši ar trejlapu āboliņa palīdzību, tādēļ gan pats āboliņš, gan arī zaļā krāsa kļuvusi par Svētā Patrika un visas valsts simbolu.

Foto: Vanšu tilts Svētā Patrika dienas rotā. Foto (c) Mārtiņš Garais

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV