Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Gruzijas Nacionālais balets Suhišvili pirmo reizi uzstāsies Latvijā

Easyget.lv, 18.03.2014. 16:13

27. martā ar vienīgo koncertu Eiropas Kultūras galvaspilsētā Rīgas Kongresu namā uzstāsies pasaulslavens Gruzijas Nacionālais balets "Suhišvili", informē organizatori.
Gruzijas Nacionālais balets Suhišvili pirmo reizi uzstāsies Latvijā

Gruzijas Nacionālais balets "Suhišvili" ir prātam neaptveramā meistarība, kas apvieno jūtu, emociju un kaisles paleti. Visās pasaules malās dejotāji pārsteidz skatītājus ar apbrīnojamu, pilnīgi neiespējamu horeogrāfiju, virpuļveida apgriezieniem un galvu reibinošiem lēcieniem, piepildot skatuvi ar dinamisku enerģiju.

Gruzijas Nacionālais balets Suhišvili-Ramišvili kļuva par pirmo tautas deju ansambli vēsturē, kurš izpelnījās godu uzstāties uz slavenā Milānas operas teātra "La Skala" skatuves 1967. gadā. Pēc noslēguma dejas māksliniekus atkārtoti sauca uz skatuves 14 reizes, kas kļuva par jaunu pasaules rekordu. Pēc minētā koncerta visās itāļu avīzēs rakstīja: "Tā nav deja, bet gan lidojums. Vētra uz skatuves! Viņu deja izaicina gravitātes likumus. Vīriešu bravūras un sieviešu graciozitātes apvienība."

Savu 69 gadu pastāvēšanas laikā kolektīvs ir guvis īstenu pasaules slavu, apceļojis vairāk nekā 90 pasaules valstis, kur savus aplausus tam dāvāja vairāk nekā 60 miljons ļaužu, ieskaitot tādus cilvēkus kā Seržs Lifars, Brižita Bardo, Dānijas princis Knuds un Fidels Kastro. "Pārrunas bija ļoti ilgas, jo koncertu grafiks ir ļoti blīvs, un, kad izdevās ieplānot koncertu Rīgā, bijām ļoti priecīgi," pastāstīja Gruzijas Vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalia. "Mēs visiem iesākam nepalaist garām iespēju redzēt ar savām acīm to, ko mēs saucam par Gruzijas brīnumu."

Gruzijas Nacionālā baleta Suhišvili koncerts notiks starptautiskas turnejas ietvaros, ar Gruzijas vēstniecības Latvijā un Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu.

Biļetes pieejamas "Biļešu serviss" kasēs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV