Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājā notiks laikmetīgās mākslas nakts Akti Naktī

Easyget.lv, 19.03.2014. 10:39

17. maija pievakare un nakts stundas Liepājā apvienos starptautisko akciju Muzeju nakts un laikmetīgās mākslas notikumus, kuriem dots nosaukums „Akti Naktī”.
Liepājā notiks laikmetīgās mākslas nakts Akti Naktī

Pasākumu kopums konceptuāli būs sadalīts trīs daļās – „Akti Naktī” rada, muzejs saglabā, bet „Pilsēta nomodā” aicina iesaistīties. Pasākuma ietvaros notiks laikmetīgās mākslas pasākumi dažādās Liepājas vietās, pamestās veikalu telpās, rūpniecības objektos, skvēros un pagalmos, vēsta „Akti naktī” radošā komanda.

Laikmetīgās mākslas nakts „Akti Naktī” tiek īstenota ar mērķi radīt un ikvienam interesentam piedāvāt inovatīvu bezmaksas laikmetīgās mākslas pasākumu, kas tiek rīkots ar ideju pilnveidot Liepājas pilsētas, kā arī Latvijas kultūrvidi. Rīkotāju vēlme ir veicināt laikmetīgās mākslas attīstību un jaunu kultūras produktu rašanos Liepājā, kā arī veicināt sadarbības iespējas starp dažādām kultūras apvienībām un organizācijām.

Pasākumā laikmetīgo deju pārstāvēs Simona Orinska un studija "Idea Gnosis" ar izrādi "Hiraeth.Saudade", Olga Žitluhina ar monoizrādi "Dynamic" un mediju mākslas studentes Annas Meldrājas projekts u.c. Foto mākslu pārstāvēs leģendārais fotogrāfs Gunārs Binde ar izstādi "Meitenes". Pasākuma laikā būs skatāmas dažādas instalācijas un performances, piemēram, lielformāta performance "Ķekars" - "Totaldobže" vadītāja Kaspara Lielgalvja projekta "Melnie caurumi" ietvaros. Liepājā savu mākslu prezentēs gleznotājs Māris Ruskulis un skulptors Ernests Vītiņš, bet teātri pasākuma ietvaros rādīs Varis Klausītājs, etīžu teātris "Nerten" un Rīgas Improvizācijas teātris. Plaši pārstāvēta būs mūzika, piedāvājot klausītājiem dažādus elektroniskās mūzikas projektus, laikmetīgās kokles skanējumu u.c.

Organizētāji aicina satura veidošanā iesaistīties arī citas kultūras organizācijas, kas pašas var nodrošināt savu līdzdalību pasākumā, un līdz 30. martam sūtīt informāciju par sevi uz e-pasta adresi: aktinakti@gmail.com. Pasākuma veidotāji nodrošinās informācijas izvietošanu publicitātes materiālos.

Atgādinām, ka pirmais „Akti Naktī” pasākums notika 2008. gada rudenī, un tā idejas autors ir Aivis Neimanis. Pagājušajā gadā pasākums tika iekļauts kopējā pasākumu ciklā – Kultūras katls „Liepā.Jā!”, kad vienā nedēļas nogalē notika amatniecības festivāls „Līvas ciems”, akcija „Muzeju nakts” un „Akti Naktī”.

Vairāk informācijas par pasākumu atradīsiet facebook, twitter un www.liepajaskultura.lv

Laikmetīgās mākslas nakti „Akti Naktī” organizē biedrība „Pagastmāja” ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

Foto: Laikmetīgās mākslas nakts „Akti Naktī”. Foto (c) Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV