Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latviešu spēlfilma iegūst galveno balvu Zviedrijas filmu festivālā

Easyget.lv, 19.03.2014. 15:10 | komentāri (1)

Jāņa Norda spēlfilmas "Mammu, es tevi mīlu" saņēmusi Malmes starptautiskā jauniešu un bērnu filmu festivāla BUFF Grand Prix.
Latviešu spēlfilma iegūst galveno balvu Zviedrijas filmu festivālā

Jau vēstījām, ka marta sākumā filma ieguva īpašu žūrijas balvu Kanādas starptautiskajā bērnu kino festivālā FIFEM Montreālā (FIFEM The Festival). Spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" šobrīd ir ieguvusi divpadsmit starptautiskas kino balvas Eiropā (Vācija, Šveice, Beļģija, Zviedrija, Dānija, Čehija, Baltkrievija), ASV (Losandželosa), Kanādā, Tuvajos austrumos (Izraēla) un Āzijā (Indija).

Filmas starptautiskie panākumi ir nenoliedzams apstiprinājums tam, ka vienkārši, mūsdienīgi un meistarīgi izstāstīts stāsts uz kino ekrāna spēj aizustināt jebkuru skatītāju, nešķirojot tā nacionālo vai teritoriālo piederību, un filmas kvalitātes vienlīdz novērtē pašmāju skatītāji un kino profesionāļi visā pasaulē, pauž filmas producente Alise Ģelze.

Šobrīd filma ir izrādīta vairāk nekā 70 starptautiskos kino festivālos visos pasaules kontinentos (Eiropā, Austrālijā, Āzijā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā, Austrālijā). Par filmu recenzijas raksta pasaules nozīmīgākie kino izdevumi un digitālie mediji (Screen, Indiewire, Variety, Hollywood Report, u.c.). Filmas izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Dienvidkoreja un Islande.

Atgādinām, ka pirmie filmas panākumi bija aivadītā gada februārī, kad tā piedzīvoja pasaules pirmizrādi starptautiski nozīmīgā kino festivāla Berlinale sadaļā Generation Kpluss, un ieguva starptautiskās žūrijas balvu Grand Prix kā labākā spēlfilma. U

Filma "Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Filmā piedalās arī aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV