Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Foto: Nozīmīgāko mākslas biennāļu darbi skatāmi Rīgā

Easyget.lv, 19.03.2014. 19:34

Līdz 27. aprīlim Rīgas mākslas telpā apskatāma starptautiska izstāde "Re:visited", piedāvājot mākslas darbus no nozīmīgākajām ārvalstu biennālēm.
Foto: Nozīmīgāko mākslas biennāļu darbi skatāmi Rīgā

Galerijas:

Izstāde „Re: visited” ir unikāla iespēja rīdziniekiem un Rīgas viesiem apskatīt ārvalstu autoru darbus, kas kļuvuši aktuāli pasaules kontekstā.

„Iecerot izstādi „Re: visited” Rīgas - Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, kā tās veidošanas metodi izvēlējāmies uzaicināt māksliniekus no nozīmīgākajām mākslas biennālēm, tomēr gaidāmais rezultāts – izstāde „Re: visited” – nav biennāļu antoloģija vai pārskats par aktuālākajām mākslas norisēm. Tā ir subjektīvs skatījums, kas tiecas aptvert citādību, kura atspoguļojas dažādās zināšanu formās. Atšķirīgas pieredzes, kas sakņotas kultūru daudzveidībā un sociālajā tekstūrā, var radīt spriegumu starp piederību un nepiederību vai neiederību, starp iekļaušanu un izslēgšanu, iekšpusi un ārpusi,” stāsta izstādes kuratore Solvita Krese.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Umida Ahmedova (Umida Akhmedova, Uzbekistāna), Kristīne Alksne (LV) un Emanuels Pidre (Emmanuel Pidre, Vācija), Pavels Altamers (Pawel Althamer, Polija), Mešaks Gaba (Meschac Gaba, Benina/Nīderlande), Igors Grubics (Igor Grubic, Horvātija), Džumādi (Jumaadi, Indonēzija), Eva Kotatkova (Eva Kotatkova, Čehija), Nikols Kozakis un Rauls Vaneigems (Nicolas Kozakis & Raul Vaneigem, Beļģija), Anna Lislegorda (Ann Lislegaard, Norvēģija), Džumana Manna un Sille Storihle (Jumana Manna, ASV/Vācija, & Sille Storihle, Norvēģija), Hosē Antonio Vega-Makotela (José Antonio Vega Macotela, Meksika), Marks Manderss (Mark Manders, Nīderlande), Paolo Nazarets (Paolo Nazareth, Brazīlija), Selma un Sofjane Uisi (Selma and Sofiane Ouissi, Tunisija), Konstance Šmita (Konstanze Schmitt, Vācija) un Korina Svorna (Corin Sworn, Apvienotā Karaliste).

Foto: Starptautiska izstāde "Re:visited" Rīgas mākslas telpā. Foto (c) Vanda Gluha

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV