Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijā sāk demonstrēt Larsa fon Trīra “Nimfomānes” otro daļu

Easyget.lv, 20.03.2014. 08:19

21.martā Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt provokatīvā dāņu režisora Larsa fon Trīra drāmas “Nimfomāne” (“Nymphomaniac”) otro daļu.
Latvijā sāk demonstrēt Larsa fon Trīra “Nimfomānes” otro daļu

Pirmā “Nimfomānes” filma, kas uz Latvijas ekrāniem iznāca 7.martā, izpelnījusies publikas un mediju uzmanību, bet vairākās valstīs tās izrādīšana kinoteātros tika aizliegta.

Režisora Larsa fon Trīra kontā ir tādas filmas kā “Dejotāja tumsā”, “Šķeļot viļņus”, Dogvila”, “Antikrists”, “Melanholija” u.c. lentes. Titullomu abās “Nimfomānes” daļās izpilda godalgotā aktrise Šarlote Geinsbūra, kura piedalījusies divās iepriekšējās Larsa fon Trīra filmās (“Antikrists” un “Melahnolija”). Jaunajā lentē viņas ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Vilems Defo un Uma Tūrmane. Divdaļīgā drāma ir noslēdzošais posms Trīra tā dēvētajā „Depresijas triloģijā" līdzās filmām „Antikrists" un „Melanholija", kas veido sižetiski nesaistītu, taču noskaņas ziņā vienotu ciklu. Atklāto seksuālo ainu dēļ aktuālās filmas vecuma cenzs ir 18+ (personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu).

Viena no filmas centrālajām zvaigznēm, amerikāņu aktrise Uma Tūrmane (“Lubene”, “Nogalināt Bilu” u.c.), stāsta par jauno filmu un sadarbību ar režisoru Larsu fon Trīru: “Zvans no Larsa fon Trīra ar uzaicinājumu piedalīties filmā bija kā sapņa piepildīšanās. Iepazinos ar scenāriju, savu varoni un ainām, kuras ir kā vienots veselums un kā atsevišķa filma šajā filmā, un nevilcinoties piekritu.” Lai arī līdz tam Tūrmane Larsu fon Trīru nebija satikusi, aktrise atzīst, ka režisora skandalozā personība un rokraksts viņai nebija svešas parādības. “Jā, viņš ir provokatīvs. Tomēr sievieti viņš attēlo krietni dziļāk nekā citi scenāristi un filmu veidotāji. Viņa daiļrade ir centiens izprast sievieti – ar visām sievietes psihes šķautnēm, gaišo pusi, tumšo pusi utt. Ja es teiktu, ka pazīstu fon Trīru, tad viņu raksturotu kā ārkārtīgi apdāvinātu un ļoti jūtīgu cilvēku ar lielisku humora izjūtu. Protams, runa ir par melno humoru.”

Filmas “Nimfomāne” reklāmas rullītis ar subtitriem latviski (18+):

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV