Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Skatītākā filma ASV – piedzīvojumu filma “Citādie”

Easyget.lv, 24.03.2014. 09:28

Nedēļas nogalē no 21.līdz 23.martam ienesīgākā lente ASV kinoteātros bijusi filma “Citādie” (“Divergent”) - rakstnieces Veronikas Rotas populārās grāmatu triloģijas pirmās daļas ekranizācija.
Skatītākā filma ASV – piedzīvojumu filma “Citādie”

Piedzīvojumu filma, kurā titullomas izpilda aktieri Šeilīna Vudlija, Teo Džeimss, Keita Vinsleta, Ešlija Džada un citi, pirmajās trīs demonstrēšanas dienās iekasējusi 56 miljonus ASV dolāru, ierindojoties otrajā vietā 2014.gada veiksmīgāko debiju sarakstā, atpaliekot vienīgi no “Lego filmas” (“The Lego Movie”) starta.

Filmas “Citādie” darbība risinās nākotnes pasaulē, kurā katrs sabiedrības loceklis pieder kādai no piecām grupām atbilstoši personības īpašībām. Taču sešpadsmitgadīgā Beatrise ir „citāda" - viņas personība neatbilst nevienai no piecām kategorijām. Meitenes dzīvība ir briesmās, jo „citādie" tiek uzskatīti par draudu pastāvošajai sistēmai, un viņus nolemts iznīcināt. Filma ASV un Kanādā debitējusi 3936 kinoteātros, un to izplata kompānija “Lionsgate/Summit”, kas ir atbildīga arī par “Krēslas” sāgas un “Bada spēļu” filmām. “Citādie” uz Latvijas ekrāniem iznāk 28.martā. Jāpiebilst, ka kinostudija jau paziņojusi par grāmatu sērijas otrās daļas “Insurgent” ekranizāciju, kuras filmēšana sāksies šī gada maijā un kura pirmizrādi piedzīvos nākamā gada martā.

Otro vietu ASV ienesīgāko filmu sarakstā ieņem ģimenes lente “Muppets Most Wanted” (16,5 miljoni ASV dolāru), bet uz trešo pozīciju noslīdējusi iepriekšējās nedēļas populārākā filma, animācijas lente “Pībodija kunds un Šērmens” (“Mr. Peabody & Sherman”), kas iekasējusi 11,7 miljonus. Ceturtajā vietā ierindojas vēl viens nedēļas nogales jaunums, drāma “God's Not Dead”, bet pirmo piecinieku noslēdz piedzīvojumu filma “300: Impērijas dzimšana” (“300: Rise of an Empire”).

Filmas “Citādie” reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV