Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Galerijā „Mākslas Banka” atklās Induļa Kalniņa gleznu izstādi „Pagriezieni”

Easyget.lv, 24.03.2014. 13:54

Galerijā „Mākslas Banka” no 31. marta līdz 12. aprīlim būs skatāma Induļa Kalniņa gleznu izstāde „Pagriezieni”, informē galerijas pārstāve Inguna Irbe.
Galerijā „Mākslas Banka” atklās Induļa Kalniņa gleznu izstādi „Pagriezieni”

Pazīstamais dizaina grafikas un plakātu mākslinieks Indulis Kalniņš jau ilgāku laiku strādā glezniecības jomā. Interese par "krāsu mākslu" radusies pakāpeniski, bet nopietnas aprises ieguvusi astoņdesmito gadu otrajā pusē.

Jaunākās personālizstādes ievadā, komentējot savu radošio darbību, mākslinieks raksta: „Gleznojot, tēmas izvēlos pēc noskaņojuma vai jauniem iespaidiem par redzēto. Mēģinu vispārināt un abstrahēt lietas, parādīt savas izjūtas un attieksmi pret tām. Tēmas un sižeti mainās kā pati dzīve, tāpēc mēģinu nodot tās sajūtas un noskaņas, kas manī mīt. Domāju, ka mums katram vajag pārtraukt ikdienas ierasto ritmu un pasmaidīt.”

Izstādes nosaukums „Pagriezieni” izvēlēts tādēļ, ka dzīve ik mirkli sastāv no daudziem pagriezieniem un ved mūs uz kaut ko jaunu un neatklātu.

I.Kalniņa gleznas ir kā substance, un to ietvaros atklājas mākslinieka tieksme pēc sakārtotības, ritmikas un arī dekoratīvās ekspresijas

Izstādē skatāmi gan mākslinieka jaunākie darbi, kas tapuši 2013.gadā, kā arī neliels ieskats iepriekšējo gadu veikumā.

Indulis Kalniņš dzimis 1945. gadā Rīgā, 1978. gadā beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs no 1986. gada, izstādēs piedalās no 1978. gada, personālizstādes 1990. un 1995. gadā Rīgā. Gleznas izstādītas galerijās un atrodas privātkolekcijās Latvijā, Holandē, Zviedrijā, Vācijā, Francijā, ASV.

Izstādes atklāšana - 31. martā plkst. 18:00.

Foto: Indulis Kalniņš. Mākoņvējš, 2012., 80x100cm, a/e. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV