Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā un Daugavpilī izrādīs poļu jauno režisoru īsfilmas

Easyget.lv, 24.03.2014. 14:43

Šonedēļ satelītfestivāls “Short Waves” Latvijas publikais piedāvā noskatīties jauno poļu režisoru mākslas, dokumentālo, eksperimentālo, televīzijas un animācijas īsfilmu programmu.
Rīgā un Daugavpilī izrādīs poļu jauno režisoru īsfilmas

Filmas tiks demonstrētas 27. martā plkst. 16.00 Multikino Rīgā un 28. martā plkst. 16.00 Poļu kultūras centrā Daugavpilī.

Filmu programmā iekļautas Tomasa Popakula un Karolinas Spechtas animācijas filmas, Kataržinas Gondekas un Lukaša Ostalska spēlfilmas, Mateuša Sadovska eksperimentālā filma, Martinas Ivanskas televīzijas filma un Tomasa Slivinska dokumentālā filma. Papildus satelītfestivāla laikā tiks demonstrēta Aleksandras Terpinskas spēlfilma, kas bija viena no pagājušā gada festivāla laureātēm. A. Terpinskas būs arī festivāla viešņa pasākumos Rīgā un Daugavpilī.

Festivāla “Short Waves” programma Latvijā:

Rīga:
Ceturtdiena, 27. marts
16.00 Filmu programma Multikino, 4. zāle, Mūkusalas iela 71 (Rīga Plaza)
Piektdiena, 28. marts
10.30 Diskusija ar jauno poļu režisori Aleksandru Terpinsku un prof. Viktoru Freibergu LU SZF, Berlina auditorijā, Lomonosova ielā 1A

Daugavpils:
Piektdiena, 28. marts
16.00 Filmu programma Poļu kultūras centrā Daugavpilī, Varšavas iela 30
18.00 Diskusija ar jauno poļu režisori Aleksandru Terpinsku turpat Poļu kultūras centrā Daugavpilī, Varšavas iela 30

Ieeja bez maksas. Par filmām būs iespējams nobalsot skatītāju balsojumā.

Satelītfestivāls “Short Waves” ir Polijas “AD Arte” fonda iniciatīva un tas šogad jau sesto reizi notiks Polijas pilsētā Poznaņā. 27. un 28. martā Rīga un Daugavpils būs starp tām pasaules pilsētām, kurās tiks organizēti satelītfestivāli. Latvijā to rīko LU Sociālo zinātņu fakultāte un Polijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Polijas kultūras centru Daugavpilī un Multikino.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV