Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rēzeknes jaunieši aicina svinēt Starptautisko teātra dienu

Easyget.lv, 24.03.2014. 15:41

Sagaidot un svinot Starptautisko teātra dienu 27.martā, Rēzeknes teātru jauniešu studijas priecēs skatītājus ar izrādēm par dažādām cilvēku savstarpējām attiecībām, informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece.

26.martā plkst. 18:00 Rēzeknes Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) Rēzeknes Tautas teātra jauniešu studija aicina uz pirmizrādi pēc Maikla Freina darba „Nemobilie” motīviem Māras Zaļaiskalns režijā. Izrādē tiek risināta mūsdienām ļoti raksturīga situācija – savstarpējās komunikācijas trūkums un tās radītās sekas.

Izrādes horeogrāfiju veidojusi Jekaterina Garfunkele, telpu un kostīmus - Ināra Apele, skaņu un gaismas - Ints Salmiņš.

Studijā darbojas un savu teātra prasmi ir pilnveidojuši dažādu vecumu jaunieši – Regita Zeiļa, Jolanta Leitāne, Aiva Streļča, Agrita Vindača, Arturs Rozvjazevs un Jānis Noviks, kuri trešdien noteikti gaidīs skatītāju atbalstu un skaļus aplausus. Ieeja uz izrādi ir bezmaksas, bet vietu skaits gan ierobežots, jo izrādes dalībnieki un skatītāji satiksies tieši uz skatuves.

27.martā plkst. 19:00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Latgales ielā 54) teātra-studijas „Joriks” jauniešu studija aicina uz izrādi pēc Fjodora Dostojevska stāsta „Lēnprātīgā” motīviem Igora Mihailova režijā.

Izrāde atklāj vīrieša un sievietes sarežģītās attiecības, kurās viens otram tik ļoti ir vajadzīgi, ka iet bojā no šīs tuvības, divi cilvēki ir radīti viens otram, taču nav mācējuši vai nav gribējuši to saprast, un ir palaiduši garām iespēju mīlēt…

Izrāde krievu valodā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV