Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Studentu teātra dienu galveno balvu saņem LLU Studentu teātris

Easyget.lv, 24.03.2014. 16:14

XV Latvijas Studentu teātra dienās, kas no 21. līdz 23. martam notika Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), galveno balvu – «Āksta cepuri» – saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studentu teātris par epifāniju performanci «Iegriez Ziedoni!».  
Studentu teātra dienu galveno balvu saņem LLU Studentu teātris

Par gada labāko aktieri tika atzīts Svens Blūms no Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā ģilde» jauniešu teātra «Vinnijs», savukārt par aktrisēm – Ieva Strauvere, Laine Vilka, Rūta Auziņa, Baiba Bērziņa un Sanita Toča no RTU studentu teātra «Spēle». Šogad žūrija pasniedza arī savas simpātiju balvas.

Ar teātru skati un galvenās balvas ieguvēja noskaidrošanu Latvijas Studentu teātra dienas nenoslēdzās. Pēc apbalvošanas dalībnieki godam nosvinēja jubileju ar 15 tortēm un vienu svecīti. Savukārt svētdien, 23. martā, interesenti varēja piedalīties balss atbrīvošanas un skatuves kustību meistarklasēs.

Šogad festivāla tēma bija «Vērtības». Festivālam noslēdzoties, RTU Studentu kluba direktore Asja Visocka atzīmēja: «Trīs vērtīgas dienas, trīs nemainīgas vērtības – aktieri, režisori un skatītāji. Lai arī daudzi dzīvojam pēc materiālās pasaules vērtībām, teātra konkurss pierādīja, kādas garīgās vērtības ir dzīvas un vajadzīgas jauniešiem un amatieru teātru režisoriem. Tās ir cilvēku savstarpējās jūtas, rūpes, māka mīlēt un dot, dzimtenes mīlestība un ģimene.»

Latvijas studentu teātra dienās piedalījās 11 teātri: RTU studentu teātri «Spēle» un «Kamertonis», Latvijas Universitātes (LU) Studentu teātris, LLU Studentu teātris, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija «Figaro», Rēzeknes Augstskolas studentu teātris «ĶerRA», Vidzemes Augstskolas studentu teātris «ViAGars», VEF Kultūras pils ansamblis «Rīgas Pantomīma», Daugavpils Universitātes studentu teātris «Nākam gaismā!», Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā Ģilde» jauniešu teātris «Vinnijs», improvizācijas teātris «ImproZoo», vienkopus pulcējot vairāk nekā 150 dalībnieku.

Tradīcija RTU pulcēt kopā studentu un jauniešu teātrus Latvijas Studentu teātra dienās tika iedibināta 2000. gadā, un 15 gadu laikā festivāls kļuvis par Latvijas augstskolu sadraudzības projektu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV