Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmieras teātris ar divām izrādēm viesosies Rīgā

Easyget.lv, 24.03.2014. 16:25

Valmieras teātris marta beigās Rīgas publikai piedāvās noskatīties izrādes „Lūša stundā” un Bask@bols.lv.
Valmieras teātris ar divām izrādēm viesosies Rīgā

Skandināvu krimināldrāma „Lūša stundā” būs skatāma 29. martā plkst. 19.00 un 30. martā plkst. 13.00, bet atraktīva saruna par basketbolu un dzīvi „Bask@bols.lv” - 5. un 6.aprīlī plkst. 13.00 un 19.00. Izrādxes notiks teātra namā „Zirgu pasts” (Dzirnavu 46).

Izrāde „Lūša stundā” stāsta par zēnu, kurš nonācis psihiatriskās slimnīcas eksperimentālajā nodaļa pēc tam, kad ir nogalinājis divus cilvēkus un nodedzinājis vectēva māju. Tur viņu sastop luterāņu mācītāja. Šī satikšanās ir liktenīga viņas uzskatiem par pasaules kārtību, un neatgriezeniski izmaina viņas dzīvi.

„Šis būs stāsts par piedošanu. Un nespēju saprast. Pat tad, ja izstāstām viens otram visu, tas nelīdz, jo jāsaprot ir katram pašam. Un tad, kad esam sapratuši, varam piedot pat paši sev arī smagākos nodarījumus,” stāsta iestudējuma režisors Mārtiņš Eihe.

Lomās: Aigars Apinis, Inese Ramute, Inga Siliņa.

Regnāra Vaivara iestudētā izrāde „Bask@bols.lv” atraktīvā sarunā aicina atbildēt uz jautājumiem: Vai atdodot sevi simtprocentīgi sirdslietai, kaut kas paliek pāri arī dzīvei? Kā sevi sagatavot smagam, mērķtiecīgam darba? Cik viegli ir izšķirties starp efektīgu trīspunktnieku un sīvu cīkstiņu zem groza? Vai no citiem iespējams prasīt to pašu, ko no sevis? Ko iespējams mācīties no nodevības? Šos un citus jautājumus izrādē iztirzās aktieris Rihards Jakovels, iejūtoties gan pavisam jauna cilvēka, gan nopelniem bagāta trenera lomā.

Biļetes uz izrādēm pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Izrāde „Lūša stundā”. Foto (c) Matīss Markovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV