Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Improvide aicina uz interaktīvu izrādi „Tava Pavasara Šovs”

Easyget.lv, 25.03.2014. 14:13

27. martā plkst. 20.00 Kaņepes Kultūras centrā uz izrādi skatītājus pulcinās interaktīvs teatrāls šovs „Improvide”. Skatītājam tā ir iespēja gan saņemt patīkamu smieklu devu, gan arī iesaistīties improvizētā šova izveidē ne tikai vērotāja lomā.

Pēdējos gados improvizācijas teātru izrādes ieņem aizvien stabilāku vietu Latvijas kultūras dzīvē un pulcē aizvien vairāk skatītāju, kas ļaujas izrādēm, kuras top turpat uz vietas – skatītāju acu priekšā. Ceturtdien Kaņepes Kultūras centrā „Improvide” aicina uz pavasara tēmai veltītu izrādi, kurā tiks izspēlētas gan dažādas ikdienišķas, gan pavisam neordināras situācijas trīs improvizatoru izpildījumā. Ikviens skatītājs var arī kļūt par izrādes veidotāju, ar saviem ieteikumiem virzot izrādes gaitu. „Improvides” interaktīvajos šovos tiek izspēlēti gan interneta lietotāju komentāri, gan tvīti, atspoguļotas aktualitātes, improvizētas situācijas, tajās ieliekot sabiedrībā zināmus cilvēkus, taču divu vienādu izrāžu nav. Šovs top no nekā un vienlaicīgi no visa, kas pieejams konkrētajā vietā un laikā – vides, auditorijas un pašu spējas telpu padarīt par drošu vietu radošu ideju izpausmēm.

Par humora šovu improvizatori paši to nesauc, taču veselīgu smieklu devu un mazliet neērtības sajūtas, paskatoties uz lietām no cita skatupunkta, „Improvide” saviem skatītājiem veiksmīgi piedāvā jau otro sezonu. „Improvides” veidotāji šo divu gadu laikā piedzīvojuši gan savu profesionālo izaugsmi, izmēģinot arvien jaunas improvizācijas tehnikas un radot paši savas, gan arī vērojuši savas auditorijas izaugsmi līdz pastāvīgajiem apmeklētājiem un arvien pieaugošu skatītāju loku.

Šajā sezonā „Improvides” komanda viesojusies mākslas centrā Totaldobže, Kaņepes Kultūras centrā, izstādē „Skola 2014”, LMA karnevālā, piedalījušies Rīga 2014 atklāšanā ar izrādēm centrāltirgus kafejnīcā 371, tāpat viņi ar saviem stāstiem viesojušies LNT Brokastu šovā un dalījušies ar Chaula.tv skatītājiem, bet pēdējais šovs pulcējis improvizācijas teātra interesentus Mazajā Ģildē. Arī siltajā sezonā, kad sēdēšana telpās nevienam vairs nešķiet saistoša, „Improvide” nestāv maliņā. Tāpat kā pagājušajā vasarā viņi būs sastopami festivālos gan ar improvizācijas meistarklasēm, kuras būs pieejamas ikvienam, gan arī ar interaktīvajiem improvizācijas šoviem.

Četri „Improvides” veidotāji, apmainoties ar pieredzi un idejām, sanāca kopā pirms 2 gadiem, taču ikviens no viņiem jau bija pazīstams ar skatuvi. Šobrīd Ingus Sproģis, Laima Graždanoviča, Rūdolfs Bērziņš un Guntis Trops strādā, lai iepazīstinātu arvien lielāku sabiedrības loku ar improvizācijas teātri un iedrošinātu sabiedrību iesaistīties un uzdrīkstēties, ja ne stāvot uz skatuves, tad vismaz nebaidoties dalīties ar savām idejām, pasmieties pašiem par sevi un laiku, kurā dzīvojam.

„Improvide” interneta vidē: Facebook: https://www.facebook.com/videimpro, Twitter: @IMPROVIDE

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV