Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Citādie”

Easyget.lv, 27.03.2014. 08:43

28. martā Latvijas kinoteātros sāk izrādīt piedzīvojumu filmu „Citādie" (“Divergent”), kuras pamatā ir ASV rakstnieces Veronikas Rotas populārās grāmatu triloģijas pirmā daļa.
Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Citādie”

Filma nupat iznākusi ASV kinoteātros, iekarojot ienesīgāko filmu topa pirmo pozīciju (55 miljoni ASV dolāru pirmajā nedēļas nogalē), un to izplata kompānija “Lionsgate/Summit”, kas ir atbildīga arī par “Krēslas” sāgas un “Bada spēļu” filmām. Kinostudija jau paziņojusi par grāmatu sērijas otrās daļas “Insurgent” ekranizāciju, kuras filmēšana sāksies šī gada maijā un kura pirmizrādi piedzīvos nākamā gada martā.

Filmas “Citādie” darbība risinās nākotnē, kad sabiedrība tiek iedalīta piecās grupās atbilstoši ikviena cilvēka personības īpašībām. Taču sešpadsmitgadīgā Beatrise ir „citāda" - viņas personība neatbilst nevienai no piecām kategorijām. Meitenes dzīvība ir briesmās, jo „citādie" tiek uzskatīti par draudu pastāvošajai sistēmai, un viņus nolemts iznīcināt. Galvenajās lomās - Šeilīna Vudlija, Teo Džeimss, Keita Vinsleta, Ešlija Džada u.c.. Filmas režisors ir Nīls Bērgers („Blakusparādības").

Režisors Nīls Bērgers komentē: “Filmas pamatā ir grāmata, un mēs bijām uzticīgi tai - veidojām filmu iespējami tuvāk tās noskaņai un detaļām. Es apzinos, ka mūsdienās valda milzu konkurence, un izlaist filmas ir ļoti sarežģīts uzdevums. Taču mums ir paveicies, jo lente ir veidota pēc populāras grāmatas motīviem – tas nozīmē, ka filmas auditorija pastāvēja vēl pirms filmēšanas sākuma. To, ka “Citādos” salīdzina ar “Krēslas” un “Bada spēļu” fenomenu, noteikti uztveru kā komplimentu. Tas liecina par mūsu filmas vērienu.”

“Atzīšos, ka pirms piedalīšanās filmā, biju izlasījusi tikai pirmo Veronikas Rotas grāmatu triloģijas daļu. Varone, kuru es spēlēju, Beatrise, nonāk patiešām neapskaužamā situācijā - viņa atšķiras no visiem pārējiem, viņa dzīvo pasaulē, kuras līderi nepieņem citādo, tāpēc viņai nākas slēpt savu patieso būtību, cīnīties par savu dzīvību un iekulties problēmās... Filmā netrūkst cīņas ainu, kuru dēļ man nācās krietni pūlēties un trenēties. Filmēšanās laikā dabūju arī dažu labu zilumu un nobrāzumu,” atzīstas filmas centrālās lomas atveidotāja Šeilīna Vudlija. „Zinu, ka daudzi jauno filmu ierindo starp lielajiem grāvējiem, “Krēslas” filmām un “Bada spēlēm”, taču par to īsti nedomāju un nesatraucos. Es cenšos izbaudīt šo procesu un īpaši nesaspringt par popularitāti.”

2011. gadā Veronikas Rotas grāmata tika atzīta par labāko fantastikas žanrā.

Filmas “Citādie” reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV