Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Cēsīs atklās Mākslas dienas

Easyget.lv, 27.03.2014. 16:39

Sestdien, 29. martā, sāksies Mākslas dienas Cēsīs, kas ilgs līdz maija vidum. Pasākums tiks atklāts ar Vidzemes profesionālo mākslinieku darbu izstādi Cēsu izstāžu namā.
Cēsīs atklās Mākslas dienas

Tradīcija pulcēt Vidzemes mākslinieku darbus vienā izstādē aizsākās pagājušā gadsimta 80. gados, kad zināmākie un talantīgākie mākslas meistari nolēma savus darbus kopīgi izstādīt un rādīt ikvienam mākslas mīļotājam. Pagājušajā gadā Vidzemes profesionālo mākslinieku darbu izstāde tika atklāta Madonā, šogad – Cēsīs, bet nākamgad tā tiks atklāta Valmierā.

Šī gada izstādē piedalīsies vairāk nekā 60 mākslinieku un tiks pārstāvēti dažādi mākslas žanri, kā glezniecība, tēlniecība, grafika, keramika, tekstils un papīra māksla. Lai gan Cēsu izstāžu namā telpa ir ierobežota, tomēr visi mākslas darbi tiks izstādīti citās Cēsu mākslas telpās. Notikums ir gan kultūrvēstures fiksēšana, gan arī kalpo pašiem darbu autoriem par iespēju satikties vienam ar otru, iepazīties un apmainīties ar radošām idejām. Lai gan daļa darbu autoru ikdienā nedzīvo pilsētās, kuras tie pārstāv, tie jūt piederību savam novada un labprāt piedalās kopējās mākslas izstādēs.

Pasākumā piedalīsies Latvijā zināmi mākslinieki, kā cēsnieki Ritums Ivanovs, Laima Bikše, Vita Merca, Signe un Elīna Vanadziņas, Eero Rass, Vita Vīksna; valmierieši Anita Jansone – Zirnīte, Ieva Lapiņa; madonieši Inese Jakobi, Baiba un Einārs Dumpji, Valērijs Baida, Jānis Seiksts; gulbenieši Ilona Brekte, Patrīcija un Kristiāns Brekte; alūksnieši Anita un Ojārs Vēliņi, Rauls Zitmanis; siguldieši Anita Zālīte, Dainis Gudavskis; limbažnieki Jureta Dalenberga, Maija Pīlāga

Visus Cēsu izstāžu namā izvietotos mākslas darbus var skatīt no 29. marta līdz 27. aprīlim.

Foto: Publicātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV