Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Baleta festivālu atklās “Dvēseles stīgas” ar Raimonda Paula mūziku

Easyget.lv, 28.03.2014. 09:50

7. aprīlī 17:00 Rīgā t/c „Origo” Centrālās dzelzceļa stacijas Piepilsētas zālē tiks atklāti jau par tradīciju kļuvušie gadskārtējie baleta svētki - 19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls.
Baleta festivālu atklās “Dvēseles stīgas” ar Raimonda Paula mūziku

Festivāls ik gadu priecē ar daudzveidīgu un bagātīgu baleta un deju uzvedumu koncertprogrammu dažādu stilu piekritējiem, pulcinot zvaigznes no visas pasaules un ļaujot dejas cienītājiem baudīt pasaules līmeņa uzvedumus no klasikas līdz avangardam.

Šogad atklāšanas pasākuma ietvaros, kas tradicionāli norisināsies pilsētvidē, iepazīt baleta un laikmetīgās dejas mākslas burvību ikvienu aicinās kompozīcija „Dvēseles stīgas” ar maestro Raimonda Paula instrumentālo mūziku.

Kompozīcija atspoguļos baleta mākslinieka mobilo raksturu - vienmēr būt ceļā no izrādes uz izrādi. Koncertā piedalīsies solisti no Latvijas Nacionālā baleta, deju grupas „Dzirnas”, baleta studijas „Grande” ar dažādu horeogrāfu uzvedumiem, kā arī vijoles solo R.Ozola izpildījumā un R. Macata taustiņistrumentu solo.

„Kā jau katru gadu arī šogad festivālā pārsteigsim ar dažādiem profesionāliem dejotājiem. Pārsteidzoša ir katra izrāde. Pārsteidzoša ir “Dvēseles stīgas” ar Raimonda Paula komponēto instrumentālo mūziku. Tāpat arī Polijas Dejas teātris ar uzvedumu “Četrdesmit”, kas pirmo reizi šādā sastāvā un košumā brauc uz Rīgu. Izrādi ir iestudējis pasaules mēroga horeogrāfs Jo Stomgrens no Norvēģijas. Tāpat būs iespēja redzēt Dānijas Dejas teātri ar pasaules pirmizrādi “Melnais dimants” un Flamenko deju kompāniju Jesus Carmona&Cia no Barselonas ar uzvedumu “Melnais un Baltais”,” par gaidāmo festivālā stāsta tā patronese un organizētāja Lita Beiris.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV