Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ukrainas jaunā kino viļņa pārstāve Larisa Artjugina viesosies Rīgā

Easyget.lv, 28.03.2014. 10:03

Sestdien, 29. martā, plkst. 11.00 LU Sociālo zinātņu fakultātē (SZF), Lomonosova ielā 1a, 414. auditorijā notiks tikšanās ar Ukrainas kinorežisori, scenāristi, Nacionālās teātra, kino un televīzijas universitātes pasniedzēju un vienu no Ukrainas jaunā kino viļņa plašāk zināmākajām pārstāvēm Larisu Artjuginu.

Tikšanās gaitā tiks demonstrēti fragmenti no Ukrainas revolūcijas Almanaha – piecdesmit dažādu autoru uzņemtām īsfilmām, kas atspoguļo revolucionāro notikumu vēsturi mūsdienu Ukrainā. Pēc Almanaha fragmentu noskatīšanās notiks diskusija.

Larisas Artjuginas zināmākie darbi ir Kannu kino festivālā demonstrētā filma „Dzeltenais zieds mesjē Burijonam” (Жовта квітка для месьє Бурійона, kopražojums ar Franciju, 2012), „Ukraiņu dusmīgie” (Українські злі, 2013) un filma „Ukraina Goodbye” (Українo гудбай, 2012).

Larisa Artjugina bija viena no iniciatorēm Ukrainas kultūras darbinieku revolucionārās asamblejas radīšanai, kam ir būtiska loma revolucionārajos notikumos Ukrainā 2013. gada nogalē -2014. gada sākumā.

Larisa Artjugina ir grupas BABYLON 13 aktīva dalībniece. BABYLON 13 ir jauno kinematogrāfistu grupa, kuras dalībniekus vieno aktīva dalība Maidana notikumos. Viņu galvenais mērķis ir - dokumentēt pilsoniskās sabiedrības dzimšanu un tās pirmos enerģiskos soļus Ukrainā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV