Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izrāde „Endij Vorhol, tas tu?” pārtop mākslas objektu izstādē

Easyget.lv, 28.03.2014. 10:29

Pirmdien, 31. martā, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 pirmizrādi piedzīvos režisores Kristīnes Vītolas veidotā izrāde - objekts “Endij Vorhol, tas tu?”.
Izrāde „Endij Vorhol, tas tu?” pārtop mākslas objektu izstādē

Endija Vorhola darbības spektrs caurvij dažādas mākslas izteiksmes formas - glezniecību, fotogrāfiju, filmu veidošanu, ierakstu producēšanu. Vienā no savām slavenākajām un atklātākajām intervijām mākslinieks ir teicis: “Ja kāds grib uzzināt visu par Endiju Vorholu, vienkārši jāpaskatās uz audeklu virsmām, manām filmām un mani, un tur es esmu. Tur aiz tā visa nekā nav.”

Kā vēsta izrādes producente Zane Estere Gruntmane, “Endij Vorhol, tas tu?” ir mākslas objektu izstāde, kuras centrā ir nekas, kas aiz tā visa nav. Piedāvātais nekas neliek mieru un rada kādu nenoformulējamu, intuitīvu sajūtu par populāri uztvertā tukšuma neizskaidrojamo, bet jaušamo brīnumaino dimensiju. Kolāžas veidā performance, māksla un Endija Vorhola tēls apvienojas vienotā kompozīcijā.

Radošā komanda: režisore Kristīne Vītola, aktieri Andis Strods, Iveta Pole, Jana Čivžele, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, mūziķis Mr.Myster, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Izrādi producē Pigeon-Bridge, līdzproducē Kaņepes Kultūras centrs.

Režisore Kristīne Vītola Latvijas neatkarīgā teātra skatuvē debitēja 2012. gadā ar izrādi “Sieviete Dieviete”, kas tapa sadarbībā ar aktrisi Laumu Balodi, savukārt šogad iestudēja dramaturģes Agneses Rutkēvičas lugu “Ūdenspistole” izrādē “Kartupeļēdāji” Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekta TESTS ietvaros. Līdz šim Kristīne Vītola bija pazīstama kā scenogrāfe un kostīmu māksliniece dažādos Latvijas valsts teātros un neatkarīgo teātru projektos. Viņas darbi vairākkārtīgi ir nominēti Teātra balvai “Spēlmaņu nakts” nominācijā “Labākā kostīmu māksliniece”.

Pirmizrāde notiks 31. martā plkst. 19:00, tuvākās izrādes 1.,2.,3. aprīlī plkst. 19:00.
Vieta: Arhitektūru un mediju centrā H2O 6 (Ūdens ielā 6, Pārdaugavā)
Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena: 9 EUR, 5 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC karšu īpašniekiem).

Video ieskats izrādes aizkulisēs:

ENDIJ VORHOL, TAS TU? | IESKATS IZRĀDES AIZKULISĒS from PIGEON-BRIDGE on Vimeo.

Foto: Izrāde „Endij Vorhol, tas tu?”. Foto (c) Rūdolfs Baltiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV