Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kino muzejā demonstrēs kinožurnālu „Māksla” programmu

Easyget.lv, 28.03.2014. 14:59

Ceturtdien, 3 aprīlī. plkst. 18.00 latviešu filmu vakaru ciklā „Diagnoze – kino“ Rīgas Kino muzejā būs skatāma kinožurnālu „Māksla” programma, kas veltīta Mākslas dienu 55. jubilejai.
Kino muzejā demonstrēs kinožurnālu „Māksla” programmu

Kā informē Līva Pētersone, LKA Rīgas Kino muzeja kuratore, kinožurnāla „Māksla” pirmais numurs iznāca 1963. gadā. Tas bija Rīgas kinostudijas redaktores Ainas Adermanes iecerēts kino apskats par notikumiem mākslas dzīvē Latvijā. Žurnāls iznāca līdz pat 1990. gadu sākumam. Kā režisori pie tā veidošanas piedalījušies Gunārs Piesis, Aivars Freimanis, Laima Žurgina, Andris Slapiņš, Juris Podnieks un daudzi citi.

Programmā Kino muzejā būs apkopoti tie kinožurnāli „Māksla”, kuros stāstīts par latviešu vizuālās un lietišķās mākslas, tēlniecības autoriem un mākslas procesiem laikā no 1967. līdz 1983. gadam. To vidū par Skulmju ģimeni, Rundāles pils restauratoru darbu, māksliniekiem Miervaldi Poli un Maiju Tabaku, Teodora Zaļkalna 90 gadi, Vissavienības Mākslas dienām 1983. gadā un citi.

Ar programmu iepazīstinās Aina Adermane. Seanss 2 daļās, garums – 130’.

Seanss notiek: LKA Rīgas Kino muzejā, Peitavas ielā 10, Vecrīgā (ieeja no Mazās Peitavas ielas).
Ieeja: 1,42 Eur (1 Ls), Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem, kino profesionāļiem, kino specialitāšu stduentiem, Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem un personālam bez maksas.

Projektu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: Kadrs no kinožurnāla “Māksla” sākuma titriem 1973. gadā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV