Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mākslas dienas notiks jau 55. reizi

Easyget.lv, 28.03.2014. 15:12

No 14. aprīļa līdz 18. maijam notiks vizuālās mākslas festivāls "Mākslas dienas 2014. Dialogs".
Mākslas dienas notiks jau 55. reizi

Festivāls Mākslas dienas ir plašu pasākumu un notikumu kopums, kas ietver izstādi „Mākslas dienas 2014. Dialogs”, starptautisku simpoziu, talku, simpozija izstādi. Mākslas dienas – katru gadu tik līdzīgas un arī tik atšķirīgas, katru reizi ar citādu raksturu un tēlu.

Kaimiņzemes harizmātiskā rakstnieka M.Bulgakova romānu varoņu tēli ir iekļuvuši vai atkal atgriezušies publiskajā telpā. Viņi, apveltītie ar krievu dvēseli un raksturu, uzbur „pasaules vareno” kāršu spēli, kurā tā kā M.Šagāla gleznu spēka virpulī tiek ievītas valstis, nācijas un reliģijas. Rodas instinktīvas sajūtas ar asiņu un vardarbības garšu. Dienu pēc dienas šīs sarža stilistikā būvētās ainas tiek uzburtas arvien lielākas un plašākas. Prokofjeva ugunīgais eņģelis spārnus izpletis, lai šovinistiskā ārprātā rastu prāta apjukumu.

Tā ir scenogrāfija, ar īpašu emocionālo lādiņu, kurā dzīvo cilvēki ar savām domām, prasmēm, talantiem – arī mākslinieki. Radošie cilvēki katrs ar savu izpausmju un daiļrades izjūtu frekvenci sajūt šo virpuli. Cunami līdzīgais spēks, kas ir emocionāli lādēts var iznīcināt šo jūtīgo mākslinieka frekvenci. Šis ir arī maņu, talanta patiesuma un dzīvotspējas pārbaudījums. Spēja ģenerēt idejas virpuļa laikā vai arī klusēšana ir mākslinieka talantam tests, kas mefistofeliskā manierē grib spēlēt uz šīs smalkās dvēselītes vai pat salauzt to.

Laiks nosaka, ka ir pienācis cilvēcisko kaislību, satura un radošā gara analīžu brīdis. Vai turpināsim tiražēt ierastās ābečnieku formulas vai sagaidīsim nobrieduša pilsoņa un mākslinieka cienīgu sniegumu? Vai latviskā mentalitāte spēj pārvarēt liktens nosprausto mitoloģisko robežu? - tā šīgada Mākslas dienu ieceri raksturo organizatori, Latvijas Māklsinieku savienība.

Pieteikšanās izstādei „Mākslas dienas 2014. Dialogs” ilgs līdz 7. aprīlim. Ar nolikumu iespējams iepazīties Mākslas dienu mājaslapā http://makslasdienas.wix.com/2014

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV