Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Māris Martinsons par Andri Buli: filmēšanas laukumā nedeva sev nekādas atlaides

Easyget.lv, 28.03.2014. 17:10

No 11. aprīļa ceļu pie skatītājiem Latvijā uzsāks režisora Māra Martinsona jaunā Losandželosā tapusī spēlfilma “Oki – okeāna vidū”, kurā vienu no galvenajām lomā spēlē aktieris Andris Bulis.
Māris Martinsons par Andri Buli: filmēšanas laukumā nedeva sev nekādas atlaides

No idejas līdz kinoekrānam ir pagājis nedaudz vairāk kā gads. 2012. gada nogalē japāņu aktrises Kaori Momoi vizītes laikā Rīgā draudzīgā saruna ar režisoru Martinsonu par iespējamiem kopējiem plāniem noslēdzās ar vārdiem: “Tiekamies pēc pusotra mēneša Losandželosā. Filmējam.” Aprīlī Rīgā pirmizrāžu ietvaros satiksies lielākā daļa no mazās filmēšanas komandas.

Andra Buļa jaunā pieredze

Aktierim Andrim Bulim filmēšanās kino stāstā “Oki – okeāna vidū” bija īpaša un nebijusi pieredze. Kā viņš pats saka: “Man pārsteigumi bija viens pēc otra – man piezvanīja režisors, piedāvājot lomu, ko plānots filmēt Amerikā un jau pēc dažām dienām pirkām aviobiļetes un viss bija sācies! Otra svarīga lieta, kas deva pavisam jaunu pieredzi, bija - Latvijā sagatavot lomu, kurai pamatpstākļi un darbības virzītājs ir Losandželosa (LA), praktiski nav iespējams. Man, nokļūstot LA, kur ar savu realitāti cīnās manis atveidotais varonis Robs, bija emocionāli ļoti interesanti. Varēju pakāpeniski iziet vairākas Roba psiholoģiskās stadijas - apbrīnu par LA, cilvēku dažādību, tur valdošo konkurenci, apziņu, ka neesi unikāls un skarbo realitāti cīņā par izdzīvošanu. Un nepieļaut atgriešanos kā zaudētājam.”

Lai arī par Robu mēs uzzināsim filmā – bija vai nebija zaudētājs, režisors Māris Martinsons par Andri Buli saka, ka viņš kā aktieris nekad nebūs zaudētājs: “Andris filmēšanas laukumā nedeva sev nekādas atlaides. Prieks vērot, ar kādu atdevi viņš veidoja tēla raksturu, lai panāktu perfektu rezultātu. Manuprāt, Andris vēl nav apaudzis ar aktiera rutīnas un klišeju bruņām, tāpēc sadarbība izdevās abpusēji veiksmīga, domājot par vienu mērķi – labu gala rezultātu. Mums vispār bija lieliski veicies ar visu grupu, jo ikviens no komandas lieliski izprata un pārzināja savu uzdevumu.“

“Mēs ar Māri pirms filmēšanas daudz runājām un analizējām mana varoņa psiholoģisko raksturu, kas būtībā slēpjas gandrīz ikvienā šodienas jaunietī - vēlme būt slavenam, atzītam, bagātam un nekādā gadījumā "lūzerim", bet visādi taču dzīvē notiek...” pārdomās dalās pats aktieris.

Viena filmēšanas diena Losandželosā

“Par vienu dienu grūti pastāstīt, jo dažkārt tām nebija ne sākuma, ne beigu. Cēlāmies 4.00 naktī, lai nofilmētu Roba klaiņošanu gar pludmali un naktīs filmējām ceļus, pa kuriem pārvietojas gan talantīgie un bagātie, gan pamestie un neatzītie... bezmiegs ir mana atveidotā tēla Roba sabiedrotais un reizē ienaidnieks, to vajadzēja nofilmēt! Vienu dienu pludmalē ar partneri mēģinājām cīņas ainu un jau pēc stundas filmējām Kaori Momoi atveidotās austrumu sievietes Oki izsekošanu!” – tā par filmēšanu atmiņās dalās Andris Bulis.

Kas ir OKI un Losandželosa?

OKI ir austrumu sievietes tēls, ko atveido japāņu aktrise Kaori Momoi. Viņa Losandželosai tikpat piederīga jeb nepiederīga, cik Roberts Migla. Katrs no viņiem ir atbraucis šeit savu mērķu vadīts – kāds vēlas apliecināties un piepildīt savus meklējumus, bet kāds vienkārši būt netraucēts. Saspēle ar Japānas kinozvaigzni bija vēl viens Andra Buļa pārsteigums: “Varu teikt, ka sadarbība ar Kaori Momoi bija tāda, ko novēlētu izbaudīt ikvienam kolēģim! Pasaules zvaigzne ar japāņu raksturīgu pieklājīgu un partnerisku šarmu!”

Jau pēc dažām dienām Rīgā ieradīsies leģendārā aktrise Kaori Momoi un komponists Viljams Goldšteins, lai ne tikai piedalītos pirmizrādē, bet arī tiktos un diskusiju apļos dalītos pieredzē ar aktieriem un mūziķiem. Dienu pirms filmas pirmizrādes viņi ar savu klātbūtni pagodinās arī Māra Martinsona grāmatas “Oki – okeāna vidū” prezentāciju.

Kā informē Inga Beitiņa, OKI – okeāna vidū mārketinga projektu vadītāja, sākotnēji filma tiks izrādīta kinoteātros Rīgā, Daugavpilī un Ventspilī.

Filma “Oki – okeāna vidū” tapusi, pateicoties producentu, partneru un Borisa un Ināras Teterevu fonda investīcijām. Šobrīd kā unikāls piemērs šis kino darbs ir arī ietverts arī Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāla “TÊTE-À-TÊTE” programmā.

Sekojiet informācijai par filmu www.facebook.com/okithemovie

Filmas oficiālais treileris:

Foto: Andris Bulis filmā “Oki – okeāna vidū”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV