Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Foto: Gruzijas nacionālais balets Suhišvili uzstājas Rīgā

Easyget.lv, 28.03.2014. 17:45

27. martā Rīgas Kongresu namā viesojās Ginesa rekordisti - Gruzijas nacionālais balets Suhišvili.
Foto: Gruzijas nacionālais balets Suhišvili uzstājas Rīgā

Galerijas:

67 gadu pastāvēšanas laikā balets Suhišvili guva īstenu pasaules slavu. Gruzijas Nacionālais balets Suhišvili – tas ir lidojums, kas izaicina gravitātes likumus. Tā ir brīnumaina meistarība, kas apvieno jūtu, emociju un kaisles paleti. Suhišvili balets tik tiešām var tikt dēvēts par „Astoto pasaules brīnumu”.

Ansambļa uzstāšanās ģeogrāfija aptver vairāk nekā 90 pasaules valstis un gandrīz 180 pilsētu. Vēl 1967. gadā Suhišvili balets kļuva par pirmo tautas deju ansambli, kurš izpelnījās godu uzstāties uz Milānas teātra „La Skala” skatuves, kad ansamblis uzstādīja rekordu – māksliniekus atkārtoti sauca uz skatuves 14 reizes. Pēc šī koncerta visās itāļu avīzēs rakstīja: „Tā nav deja, tas ir lidojums. Vētra uz skatuves! Viņu deja izaicina gravitātes likumus. Vīriešu bravūras un sieviešu graciozitātes apvienība.”

Foto: Gruzijas nacionālais balets Suhišvili. Foto (c) Deniss Hvostovojs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV