Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV satura jaunumi aprīlī

Easyget.lv, 31.03.2014. 12:38

Latvijas Televīzija (LTV) aprīlī piedāvās vairākus jaunus, aizraujošus projektus, daudzveidīgu Lieldienu programmu ar dokumentālo filmu pirmizrādēm un dievkalpojumu tiešraidēm, nozīmīgu kultūras notikumu atspoguļojumu, kā arī īpašu brīvdienu programmu bērniem un jauniešiem.

LTV būtiskākais jaunums aprīlī ir Latvijā nebijis konkurss klasiskās mūzikas virtuoziem, kas savu talantu pierādīs, sākot no 20. aprīļa, svētdienās, pulksten 18.50. „Radīti mūzikai” būs Latvijā pirmais klasiskajai mūzikai veltītais šovs, kurā sacentīsies jaunie talanti. Ar šo projektu LTV cer paplašināt klasiskās mūzikas klausītāju loku, palielināt tās nozīmi sabiedrībā un pierādīt, ka šis mūzikas žanrs var būt aizraujošs ikvienam klausītājam.

Piektdien, 18. aprīlī, LTV uzsāks jauno dokumentālo filmu ciklu par ievērojamām Latvijas personībām. Pulksten 21.15 piedāvāsim godalgotās LTV režisores Daces Slavinskas jauno filmu, atklātu un drosmīgu stāstu “Cits ordenis”. Savukārt pulksten 15.05 televīzijas pirmizrādi piedzīvos vēl nesen kinoteātros izrādītā režisora Ginta Grūbes dokumentālā filma „Vairāk nekā dzīve” par režisoru Alvi Hermani un viņa “dzīvesstāstu metodi”.

Lieldienu programmā LTV demonstrēs dievkalpojumu tiešraides, 18. aprīlī koncertu „Jāņa pasija” no Rīgas Sv. Jāņa baznīcas un 19. aprīlī jauniešu kora „Kamēr…” starptautisko projektu „Dzintara dziesmas”, kā arī dokumentālās filmas „Pasaules skaņa” un „Lūgšana krustā”. 27. aprīlī tiešraidē no Vatikāna LTV demonstrēs Romas pāvesta Jāņa Pāvila II pasludināšanu svēto kārtā.

LTV gaidāmi arī svarīgi jaunumi kultūras jomā. Svētdien, 6. aprīlī, pulksten 23.20 un svētdien, 13. aprīlī, pulksten 23.20 televīzijas pirmizrādi piedzīvos jaunā kameropera „Līsistrate”, kas veidota „Rīga 2014” programmas ietvaros. Slavenās Aristofāna lugas „Līsistrate” tēma risināta kā stratēģiska spēle divās daļās. Drāmas autori ir komponists Jēkabs Nīmanis, libretiste Inese Zandere un režisore Kristīne Siris (Šveice) sadarbībā ar latviešu režisori Zani Kreicbergu. Savukārt komēdijas autors ir Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds.

Aprīlī turpināsies režisores Dzintras Gekas-Vaskas jaunās dokumentālās filmas “Tālā zeme – Sibīrija” televīzijas pirmizrādes ceturtdienu vakaros pulksten 19.25. 3. aprīlī - 4. daļa „Pūces bērns un Anna Amūras apgabalā”, kas vēstīs par aktiera Kaspara Pūces atgriešanos izsūtījuma zemē Sibīrijā. 10. aprīlī - 5. sērija „Maršruts: Krasnojarskas apgabals 1949. Dvīņi no Ezera sādžas”, 17. aprīlī - 6. daļa “Tālā zeme - Sibīrija. Nazarova un Poļevoje”, 24. aprīlī - 7. sērija “Tālā zeme - Sibīrija. Tomskas apgabals 1949. Novonikolajevka un Baturina”, 8. maijā – noslēgums “Tālā zeme – Sibīrija. Tjuhteta”.

Sestdien, 12. aprīlī, pulksten 14.45 raidījuma „No sētas uz sētu” komanda - Janīna Kursīte, Ārija Dzalbe un Guntis Lēmanis - piedāvās stāstu par unikālo kultūrbagātību – koka arhitektūru Stopiņu novadā. Raidījums atklās, ka pašā Pierīgā ir apbrīnojamas mājas, kas glabā detektīvcienīgus dzimtas stāstus un joprojām priecē ar to, ka saglabājušas senču ielikto gudrību: kokmateriāls elpo un ļauj elpot, un justies laimīgam tam, kas koka ēkā dzīvo.

27. aprīlī LTV1 demonstrēs Latvijas Literatūras gada balvas apbalvošanas ceremoniju.

Noslēdzoties seriāla „Agata Kristi. Erkils Puaro” pēdējai sezonai, skatītājus gaida tikšanās ar slaveno Puaro lomas atveidotāju dokumentālajā filmā „Deivids Sušē pa Svētā Pāvila pēdām” svētdien, 13. aprīlī, pulksten 11.00. Aktieris Deivids Sušē dodas ceļojumā apkārt Vidusjūrai, sekojot Svētā Pāvila gaitām.

Turpmāk svētdienu vakaros, no 13. aprīļa, pulksten 21.40 LTV demonstrēs ģimenes sāgu „Viesnīca „Adlon””. „Adlon” ir vieta, kur satiekas tirgotāji un politiķi, nauda, kaislības un pārmērības. Divdesmitā gadsimta sākumā, sekojot labākajiem Amerikas un Eiropas metropoļu piemēriem, arī Berlīnē tiek uzcelta viesnīca, kas no vienkāršas naktsmītnes kļūst par tikšanās vietu turīgajiem un veiksmīgajiem, par izklaides piedāvātāju un noslēpumu glabātāju.

Aprīlī otrdienu vakaros LTV1 turpināsies dokumentālo filmu pirmizrādes, savukārt no 6. aprīļa svētdienās pulksten 16.30 sāksies slavenā dabas pētnieka Deivida Atenboro dokumentālais filmu cikls „Augu valstībā”.

25. aprīlī septiņdesmit piekto dzimšanas dienu atzīmēs kino un teātra režisors Varis Brasla, kura nesenāko pilnmetrāžas filmu „Ūdensbumba resnajam runcim” LTV1 piedāvās 21. aprīlī. No 12. aprīļa LTV skatītāji varēs iepazīties ar indiāņu zēnu Jakari, kura gaitām varēs sekot līdzi animācijas seriālā brīvdienu rītos. Sestdien, 12. aprīlī, pulksten 12.00 LTV1 demonstrēs šīgada „Oskaram” nominēto un ar vairākām nozīmīgām balvām godalgoto animācijas filmu „Ernests un Selestīne” - sirsnīgu stāstu un skaistu piedzīvojumu pieaugušajiem un bērniem.

27. aprīlī pie skatītājiem atgriezīsies bērnu un jauniešu raidījums “Dardarija. Zeme, kur viss ir iespējams”.

No 12. aprīļa LTV7 sāk gatavoties 2014. gada FIFA Pasaules kausa atspoguļojumam, demonstrējot čempionāta apskatus "Ceļš uz 2014.gada FIFA Pasaules Kausu". No 13. jūnija līdz 13. jūlijam LTV7 rādīs visas 64 Pasaules kausa finālturnīra spēles, no kurām 56 tiks rādītas tiešraidē, bet astoņas spēles, kas notiks paralēli citām, - ierakstā.

Gatavojoties Eiroparlamenta vēlēšanām un Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, LTV maijā pastiprināti pievērsīsies ES tematikai. Jau 30. aprīlī LTV jaunums – ES tematikai veltīta spēle vidusskolēniem „Ar balsu vairākumu”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV