Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Galerijā Pegazs atklās Laimdoņa Grasmaņa darbu izstādi „Elefantības”

Easyget.lv, 31.03.2014. 15:31

Mākslas galerijā Pegazs no 3. aprīļa skatāma Laimdoņa Grasmaņa gleznu, akvareļu un teātra kostīmu un dekorāciju skiču izstāde „Elefantības”, informē galerijas vadītāja Līga Elizabete Sāne.
Galerijā Pegazs atklās Laimdoņa Grasmaņa darbu izstādi „Elefantības”

Izstādes „Elefantības” darbi atlasīti, lai parādītu mākslinieka daudzpusību un prasmi dažādos viedos iedvesmot skatītāju, ļaujot tam kļūt par līdzdalībnieku teātra izrādē vai pilsētas ainā vai laivu izbraukumā. Glezniecība, kas pārsteidz ar krāsu trauksmi un dzīvesprieku, glezniecība, kas iedvesmo un aizrauj ar mākslinieka temperamenta klātbūtni ik darbā, pat pēc visiem šiem gadiem. Pārsteidzoša un ekspresīva ir L.Grasmaņa glezniecība – viņa dzīves laikam neraksturīga, neizdabājoša. Mākslinieks bija atradis savu izteiksmes veidu un izmantoja to kaislīgi it visā ko radīja – gan portretos, kuros iemūžināti teātra un mākslas dzīves laikabiedri, gan ainavās un klusajās dabās, scenogrāfijās un akvareļos. L.Grasmanis īpaši mīlēja ūdeņus – jūru, upes, laivas, tīklus – visu trauksmaino un piedzīvojumu pilno garu, kas tā vien, šķiet šļācās pāri malām – tāds spēks un prieks staro no viņa darbiem.

Mākslinieks Laimdonis Grasmanis (1916 – 1970) radošo mūžu pavadījis teātra un kino pasaulē, kas devis brīvību radīt savas dvēseles pārdzīvojumu uz audekla, nebaidoties, ka tas netiks akceptēts. Zināms, ka teātra un kino valodas atsauces ir manāmas arī glezniecībā un tas krāsu prieks un temperamentīgā uguņošana audeklos ir viņa radošās savdabības spilgts apliecinājums un valdzinājums, tas kā dēļ viņš ir atšķirīgs, iedvesmojošs un pievilcīgs arī šodien, tas, ka „pareizums” ir palicis aiz kadra un mūsu priekšā ir aizrautīgs, īstu pārdzīvojumu piepildīts patiess mākslas darbs. Skatītājs var to akceptēt un var to nepieņemt, bet dvēseles patiesības mirklis ir klātesošs.

Izstāde „Elefantība” Mākslas galerijā Pegazs būs atvērta līdz 25. aprīlim.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV